שעת הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת הנקה
    נטלי
    02/04/2008

בתאריך 28/3/08 פוטרתי מעבודתי 67 יום לאחר חופשת הלידה
    בתקופה זו לא קיבלתי שעת הנקה , ולא שולם לי שכר שעת הנקה
    שחזרתי לעבודה המעביד שאל אותי אם אני מניקה ועניתי שלא , ואני חשבתי שמי שאינה מניקה לא זכאית לשכר שעת ההנקה , היום לאחר בדיקה שעשיתי מתברר שלא חייב להניק על מנת לקבל זכות זו . ועצם אי ידיעת החוק גרמה לי לא לדרוש את הזכות הזו.
    האם אני יכולה לדרוש מהמעביד שישלם לי בדיעבד את התשלום הנ"ל????????.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת טיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

עובדת שעובדת במשרה מלאה רשאית להיעדר שעה אחת ביום לצורך הטיפול בילד ללא ניכוי משכרה.
    המטרה היא שתמשיכי לקבל את אותו שכר ותעבדי שעה אחת פחות.
    אם המעביד היה מסרב לתת לך את הזכות הזאת, בוודאי שהיית יכולה לדרוש את התשלום בגין שווי השעות הללו.
    אם המעביד נתן לעובדת את הזכות הזאת, והיא זו שבחרה שלא לנצל אותה, אין זכאות לתשלום.
    במקרה שלך, השאלה היא האם לא ניצלת את זכות ההיעדרות כי המעביד הטעה אותך ואמר לך כי הזכות היא רק למניקות (ואז ייתכן ותוכלי לדרוש את התשלום כיום) או שאת סירבת להצעתו להיעדר רק בגלל שחשבת שהזכות היא למניקות (ואז הסיכוי שלך לקבל את התשלום הינו נמוך יות)
    מכל מקום, את יכולה להסביר לו את אי ההבנה ולנסות לשוחח עימו ולבקש את התשלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו