חופשת מחלה לאורך תקופה ארוכה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת מחלה לאורך תקופה ארוכה בהריון
    סיוון
    25/01/2014

שלום,
    אני סובלת מצירים מוקדמים משבוע 30, כרגע בשבוע 33. הצירים גורמים לי לאי נוחות וכאבים כך שאיני מסוגלת לעבוד.
    עד עכשיו רופא להריון בסיכון אצלו אני מוטפלת נתן לי אישור מחלה בשל סיכון ללידה מוקדמת. יש לציין כי לדעתו עלי להמשיך במנוחה עד הלידה ולהגיש בקשה לביטוח לאומי לשמירת הריון, אולם סביר להניח כי בט"ל לא יאשר את שמירת ההריון מכיוון שהחל משבוע זה הסיכון הכרוך בלידה כבר נחשב לנמוך.
    אני מעוניינת להמשיך ולנצל ימי מחלה עד הלידה, יש לציין כי צברתי מספיק ימי מחלה וכי למעסיק אין בעיה עם ניצולם.
    האם הרופא יכול לתת לי אישור מחלה לכל התקופה (לדבריו הוא מוגבל באישור ל-30 ימים רצופים בלבד)? אם לא - מה עלי לעשות?

תודה,
    סיוון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת מחלה לאורך תקופה ארוכה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2014

סיון שלום,
    רופא רשאי לתת כמה ימי מחלה רצופים שהוא סבור שיש להם הצדק רפואי, ללא קשר לזכאות לתשלום בגינם (בין אם ע"י ביטוח לאומי ובין אם ע"י המעסיק - אלה אינם שיקולים מבחינתו).
    אם תתעורר בעיה עם רופא זה - שיקלי לפנות לרופא אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו