עזרה דחופה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה
    שירלי
    26/01/2014

שלום,

עבדתי כ-3 שנים במקום עבודה קבוע והתפטרתי בסוף חודש נובמבר. כמה ימים לאחר מכן גיליתי שאני בהריון, משמע שהייתי בהריון כשעבדתי אך לא ידעתי זאת.
    כרגע אני לא עובדת ומחפשת עבודה, האם אני זכאית להחתים בלשכה? אם כן, אז לכמה זמן? במידה ואני מחתימה האם אני זכאית לדמי לידה?

במידה והתשובות לשאלות למעלה שליליות, ארצה לדעת, כמה זמן לפני הלידה אני צריכה לעבוד כדי שאוכל לקבל דמי לידה?

אודה לתשובות בהקדם האפשרי זה ממש דחוף לי

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2014

שירלי שלום,
    היות ומדובר בהתפטרות, ולא בפיטורים, הרי שאין רלוונטיות להיות בהריון בעת הזאת.
    בלשכה תהיי זכאית לדמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות).

לגבי דמי הלידה:
    ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

חודשים בהם משולמים דמי אבטלה עקרונית נכללים בתקופת הזכאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו