מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי אבטלה לאחר חל"ד כי העסק סוגרמיקה20/02/2014
שלום רב
אשמח לעזרתכם-
אני עובדת במקום עבודתי מעל 4 שנים ולפני 4 חודשים(14/10) ילדתי את בני השני, עדיין לא חזרתי לעבודתי. השבוע (18/2) התקשר אליי הבוס שלי ועדכן אותי כי המצב הכלכלי בחברה בכי רע- הוא סגר השבוע סניף אחד ובו גם פיטר את עובדיו, וכי הסניף שלי גם עתיד להיסגר ובמפורש אמר לי להתחיל לחפש עבודה כי לא יהיה בהמשך לאן לחזור וכן הוסיף שעליי לגשת לחתום בלשכת התעסוקה כמה שיותר מהר. (בשיחה זו לא נאמר לי "את מפוטרת" אלא הדברים כפי שנכתבו, וכמו כן- עדיין לא ניגשתי לחתום).
אתמול התקשר ושב התקשר אליי הבוס שלי ולדבריו כיוון שאינו יודע עדיין מתי בדיוק ייסגר העסק (אם מחר או עוד חודשיים) המליץ לי לגשת לביטוח לאומי ושם לומר כי אני רוצה להישאר בבית עם בני ולא לחזור לעבוד, ולשאול שם מה עליי לעשות בכדי לקבל אבטלה.
ברצוני לשאול מס שאלות:
-אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה כמה שיותר מהר, מה עליי לעשות לשם כך?
אני חוששת שבמידה ואגש לביטוח לאומי ואעשה כפי שהמעסיק שלי אמר יהיה עליי להמתין 90 יום (כי מי שמתפטרת/ מאריכה חופשת לידה ממתינה 90 יום).
-האם אעשה כפי שמעסיקי אמר לי לא יפגעו זכויותיי באופן כלשהו?
- האם בינתיים לחתום בלשכת התעסוקה? מה לומר במידה וישאלו אותי מדוע פניתי?
- האם אין דרך שהמעסיק ייתן לי מכתב ובו מתואר מצב החברה, וכי עתידה להיסגר בקרוב, וזה יאפשר לי קבלת דמי אבטלה במהרה? (הרי בשורה התחתונה אני מפוטרת כי החברה עתידה להיסגר אך לא ידוע בדיוק מתי)
אודה לכם אם תוכלו להשיב לי בהקדם האפשרי
בתודה מראש
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה לאחר חל"ד כי העסק סוגר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/02/2014מיקה שלום,
התחושה המתקבלת מדברייך הינה כי המעסיק דווקא דואג לעצמו יותר מכל, ומנסה לחסוך את תשלום שכרך.
התפטרות תהיה צעד פזיז ולא חכם לדעתי, ואם אכן החברה במצב המתואר, הרי שהוא יצטרך לפטר אותך במוקדם או במאוחר, ועל מנת להוציא את המירב ממצבך, נדמה כי התפטרות תשיג דווקא את ההיפך, אם כי אין לדעת כמובן בוודאות. ממילא, דמי האבטלה יעמדו לך מיום הפיטורים, כך שנראה שאין לך מה להפסיד אם תישארי במצבך, כאשר מנגד, בהתפטרות יש לך מה להפסיד.
לשיקולך כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-דמי אבטלה לאחר חל"ד וסגירת עסק
מיקה21/02/2014עו"ד ליאת שטיין שלום
ראשית- תודה על המענה המהיר
אם כן, להישאר כעת במצב כפי שהוא ובעצם להמתין לפיטורין שכן מדבריך אני מבינה כי ברגע שיפטרו אותי אני זכאית מיידית לאבטלה (האם לא כדאי להתחיל לחתום בלשכה?)
האם יש אפשרות שהמעסיק שלי יכתוב מכתב שמסביר את המצב בחברה ועימו אני אגש לבקש אבטלה?
בתודה מראש
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)