התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    מעיין
    05/04/2008

שלום רב
    אני עובדת ארבע שנים במשמרות. בזמן חופשת הלידה השתנו שעות המשמרות והתווספה עוד שעת עבודה לכל משמרת - דבר שאינו מאפשר לי לחזור לעבודה (עם שני ילדים בבית). האם אני יכולה להתפטר עקב הרעה בתנאים? האם מגיע לי לקבל פיצויים + חודש התרעה + שישים יום??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי עבודה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    07/04/2008

ראשית אדגיש, כי מעביד אינו רשאי במשך 60 ימים לאחר חופשת הלידה לשנות לרעה את תנאי עבודתך.
    אם השינוי במשמרת מבחינת שעות העבודה הינו כה מהותי, ייתכן וניתן יהיה לראות בכך הרעה מוחשית בתנאי עבודה המזכה בפיצויי פיטורים. אולם טרם התפטרות עקב הרעה מוחשית, עובדת צריכה לפנות למעביד ולהתריע כי אם לא יחזיר את המצב לקדמותו, היא תתפטר. עובדת שמתפטרת היא זו שצריכה לתת הודעה מוקדמת טרם פיטוריה.
    זאת ועוד, ואם עובדת מתפטרת היא אינה זכאית לתשלום בגין 60 הימים לאחר חופשת הלידה.
    לידיעתך, אם את מעוניינת - החוק מאפשר ליולדת להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו