מימממן הפלות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מימממן הפלות?
    רעות
    28/02/2014

אני בת 28 רווקה. לצערי נכנסתי להריון לא מתוכנן ופניתי לועדה של אסותא לצורך הפלה.
    למרות שלפי מה שפורסם בעיתון אני זכאית להפלה על חשבון קופת חולים (עדיין לא בת 33 ) - סרבו בכללית מושלם לאשר לי מימון ההפלה ונאלצתי לממנה מכיסי. היו איתי בועדה בנות מקופות אחרות- כולן קיבלו מימון מהביטוחים שלהן. - אפשר בבקשה לקבל הסבר?
    האם ההפלה בגילי מכוסה בקופת חולים?
    האם לביטוח המושלם שלי בקופ"ח כללית מותר לסרב לי למימון בתוענה "זה לא רפואי"?
    למי עלי לפנות כדי לממש את זכותי למימון? או אולי הכל ספין תקשורתי ואני לא זכאית למימון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מימממן הפלות?

הוספת תגובה

• מימממן הפלות? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2014

רעות שלום,
    הפורום אינו עוסק בסוגייה שהעלית, אולם אם אכן לפי חוק את זכאית אך הקופה סירבה כעניין של מדיניות (ולא רק ספציפית לגבייך, שאז עלייך לבחון את סיבת הסירוב הספציפית) הרי שייתכן וקיימת לך עילת תביעה ייצוגית.
    אני מציעה כי תבדקי מול הקופה בשיחה (אותה תקליטי) מדוע לא נשאו בעלויות ההפלה שלך, ואז ניתן יהיה לבחון האם יש כאן עילה או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו