שכר העבודה לצורך חישוב קצבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכר העבודה לצורך חישוב קצבה
    לאוניד
    24/03/2014

שלום רב

למיטב הבנתי השכר העבודה לצורך חישוב קצבת שמירת הרעיון וקצבת חופשת לידה, הוא השכר ששולם ממנו דמי ביטוח לאומי ומס הכנס (בתקופה הרלונטית).

כלומר כל הכנסה הכוללת: בסיס, בונוסים, תמריצים, ארוחות, נסיעות, שעות נוספות וכל דבר אחר....

בנסיבות הללו, איך יתכן כי מעסיק מעביר לביטוח לאמי נתוני שכר שהם בסכומים נמוכים יותר(!) מהסכומים שרשומים בתלושי שכר כחייבים במס ובדמי ביטוח לאומי???

למי באים בטענות בנסיבות הללו?

למעסיק שמעביר סכומים נמוכים יותר ׁ(ללא הסבר סביר), או לביטוח לאומי שבוחר לבצע חישוב לא לפי סכומים הרשומים בתלושי שכר כסכומים החייבים במס???

בתודה מראש

לאוניד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכר העבודה לצורך חישוב קצבה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/03/2014

לאוניד שלום,
    אני סבורה שבילבלת מעט בין הנתונים לביטוח לאומי, ובין השכר המדווח ממנו יש זכאות לקצבה לפנסיה.
    שכר הזכאות לפנסיה אינו כולל תוספות כגון נסיעות, ארוחות וכו, ונראה כי לכך מתייחסת השורה הרלוונטית בתלוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התבלבלתי

לאוניד
    24/03/2014

תודה רבה על התשובה.

אך אני לא התבלבלתי.

אני מתכוון לחישוב של קצבת שמירת הריון וקצבת חופשת לידה.

ברור שחישוב לפנסיה ולפיצוי פיטורים הוא שונה, ואינו כולל את כל השכר החייב במס, אלה רק שכר בסיס, ותוספות קבועות.

מה לעשות במקרה הנידון???

בתודה

לאוניד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו