פיטורין בשל סגירת החברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בשל סגירת החברה
    טל
    24/03/2014

שלום

אני עובדת כחמש שנים בחברה. כעת בתחילת הריון. החברה בקשיים וכנראה לקראת סגירה.

האם מותר לפטר אותי אם החברה נסגרת? האם צריך אישור ממשרד התמ"ת לשם כך? האם אני זכאית לזכויות יתר כמו פיצויים מוגדלים?

אם בסוף החברה לא תיסגר אלא יישאר צוות מצומצם, האם עדיין מותר לפטר אותי (לחברה אין עוד סניפים בארץ)?

אם אקבל דמי אבטלה כחצי שנה,אהיה זכאית לאחר מכן לדמי לידה (על סמך עבודה של 15 מתוך 22 חודשים אחרונים לפני הלידה)?

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בשל סגירת החברה

הוספת תגובה

• פיטורין בשל סגירת החברה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/03/2014

טל שלום,
    אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
    היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן היתר - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו