התפטרות לאחר חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חל"ת
    אלונה
    09/04/2008

אני עובדת במקום עבודה מרוחק כשעה נסיעה ממקום מגוריי בהיקף של 3/4 משרה מנובמבר 2005. במרץ 2007 ילדתי את בני וחזרתי לעבודה מיד לאחר חל"ד.כעת אני בהריוני השני ומתכננת להתפטר לאחר הלידה לשם טיפול בשני ילדיי (ולחפש עבודה אחרת קרובה יותר כאשר בני הקטן יהיה בן כחצי שנה).שאלתי - האם אוכל לומר כי אני מתפטרת בכוונת לטפל בילדיי למרות כוונתי למצוא עבודה אחרת לאחר תקופה? מתי יהיה עליי להודיע על התפטרותי? האם חופשת הלידה הראשונה לא פוגעת ברצף תקופת העסקתי ומונעת ממני לקבל את פיצויי הפיטורין? כמה זמן לאחר ההתפטרות אני אמורה לקבל את הכסף?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חל"ת

עו"ד אילן קמינצקי
    14/04/2008

1. הסיבה האמיתית להתפטרות צריכה להיות לשם טיפול בילד שאז תהיי זכאית לפיצויים. אם שעות העבודה במקום הקודם אינם מתאימות לטיפול בילד (כגון אם עבדת בשעות הלילה) ניתן לראות התפטרות מהעבודה וחיפוש משרה חלקית כהתפטרות לצורך טיפול בילד.

2. הודעה מוקדמת לפני ההתפטרות נגזרת מתקופת העבודה. אם את עובדת במשכורת למעלה משנה עלייך לתת הודעה מוקדמת של 30 יום.

3. חופשת הלידה אינה פוגעת ברצף.

4. עלייך לקבל את הפיצויים עם סיום יחסי עובד המעביד (במועד בו יכנסו פיטורייך לתוקף)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו