פיטורים בזמן טיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בזמן טיפולי פוריות
    אני
    09/06/2014

אני עובדת במקום הנוכחי שנתיים. לאחרונה קיבלתי זימון לשימוע של לפני פיטורים ואני יודעת שלפי החוק אסור לפטר אישה בטיפולים ללא אישור התמ"ת.
    השאלה היא מה נחשב כטיפולים? האם גם הזרעות או רק IVF. ממתי אני נחשבת כמטופלת פוריות? מרגע פתיחת התיק אצל הרופא? מרגע קבלת התרופות? מרגע ההפריה/הזרעה ראשונה?.
    החוק מאוד כללי ולא נותן מענה על השאלות האלה

תודה
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן טיפולי פוריות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    10/06/2014

שלום לך,
    הגדרת טיפולי פוריות נעשות על ידי רופא גניקולוג, אם כי הזרעה בהחלט נחשבת טיפולים (גם קבלת זריקות, לצורך העניין).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בהמשך

מאיה
    03/07/2014

הבנתי שאחרי 150 יום מיום העדרות למען טיפולי הפוריות כבר אפשר לפטר.. לא?
    האם זה הליך "קל" לקבל אישור לפטר ממשרד התמ"ת?
    האם באמת אפשר להסתמך על החוק שאומר שלא מפטרים אישה בטיפולי פוריות?

(גם אני עובדת שנתיים במקום עבודתי ויש שמועות שהולכים לפטר כמה.. מלחיץ)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בהמשך - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/07/2014

אם מבוצעים טיפולים נוספים בתקופת 150 הימים (מה שקורה בדרך כלל), הרי שהספירה מתחדשת בכל פעם ל 150 ימים החל מהטיפול האחרון (ועד לתקופת מקסימום של שנתיים).
    ההליך מול משרד התמ"ת תלוי מאוד במקרה הספציפי, והסיכויים-סיכונים הספציפיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו