חישוב דמי לידה וזכויות סוציאליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב דמי לידה וזכויות סוציאליות
    אשרת
    22/06/2014

שלום רב,

אני עובדת כשנה בחברה ונמצאת בחודש השביעי להריוני.
    שאלה ראשונה: השכר שלי מורכב משכר בסיס, תוספות וגילום של רכב וארוחות. על כל אלה אני משלמת מס, ביטוח לאומי וביטוח בריאות כחוק. יוצא מכך שהשכר החייב בביטוח לאומי גבוה משכר הנטו שלי בכ-3000 שקלים. במהלך חופשת הלידה אחזיר את הרכב.
    שאלתי היא האם דמי הלידה שלי יחושבו לפי שכר חייב ביטוח לאומי? כלומר אקבל את שווי הרכב ככסף?
    שאלה שנייה: האם במהלך חופשת הלידה וחל"ת המעביד מחוייב להפריש לפנסיה וקרן השתלמות?
    שאלה שלישית: עקב צמצומים בחברה ייתכן והמחלקה בה אני עובדת תסגר עד שאחזור מחופשת הלידה (מתכננת 6 חודשים). האם מחוייבים להעסיק אותי במשך 60 יום לאחר חופשת הלידה? לאחר מכן סביר שיפטרו אותי, האם תשלומי הפיצויים מחושבים כולל תקופת חופשת הלידה והחל"ת? במידה ויפטרו אותי האם אני זכאית לדמי אבטלה מיידיים?

תודה,
    אשרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה וזכויות סוציאליות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/07/2014

אשרת שלום,
    עקרונית שווי רכב אינו נחשב כחלק מהשכר לפי חישובי הביטוח הלאומי, אולם היו כבר מקרים בהם הוכרה גם תוספת זו.
    לגבי הפנסיה - ככל שאת תפרישי את החלק שלך, המעסיק יהיה מחוייב להפריש את החלק שלו.
    מחוייבים להמשיך ולהעסיק אותך למשך 60 ימים, אלא אם יפנו בבקשה למשרד התמ"ת שיתיר להם את פיטורייך. בפיטורים תהיי זכאית לפיצויי פיטורים מיידיים ככל שאת עונה על דרישות הסף של כל מובטל.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווי רכב בדמי לידה

אשרת
    01/07/2014

שלום,
    האם את בטוחה לגבי שווי רכב?
    מורידים לי ביטוח לאומי ומס בריאות לפי שכר חייב ב.ל שהוא גבוה ב-3000 ש"ח מסך התשלומים שאני מקבלת ולכן אני משלמת ביטוח לאומי ומס בריאות גבוהים במיוחד.
    (להוציא מס הכנסה שקפצתי שתי מדרגות שכר רק בגלל הרכב).
    אם כך, למה כשביטוח לאומי צריך לשלם לי (ולא אני לו) שווי הרכב אינו נחשב? לפי תלוש השכר שלי הרכב הוא חלק בלתי נפרד מהשכר למרות שאינו כסף שנכנס בפועל לחשבון הבנק.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווי רכב בדמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/07/2014

המצב הוא כפי שהשבתי, אין טעם בניסיון לשכנע אותי בנחיצות התוספת... :-)
    כאמור, תוכלי לברר את העניין באופן ספציפי לגבייך אל מול המוסד לביטוח לאומי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו