התפטרות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר לידה
    אור
    23/06/2014

שלום,

ילדתי את בני בחודש פברואר. חופשת הלידה בתשלום הסתיימה בחודש מאי, וע"פ סיכום עם המעביד יצאתי לחל"ת עד לחודש ספטמבר (כך שסה"כ חופשת הלידה כחצי שנה).
    במקום העבודה אני עובדת 11 שנים, ולאחר בחינת המשמעויות מבחינת חזרה לעבודה (היקף שעות, טיפול בילדים וכו') החלטתי כי איני מעוניינת לחזור לעבודה ומעוניינת לשבת בבית ולטפל בתינוק ,ולאחר מכן לחפש עבודה עם פחות שעות.
    שאלותי הן:
    1. במכתב ההתפטרות התאריך בו אני מסיימת את עבודתי הוא לאחר חודש מיום ההודעה (מתן הודעה מוקדמת) או שהתאריך הינו מיידי ?
    2. האם אני יכולה להודיע בע"פ ורק אח"כ להוציא מכתב במידה והמעביד ירצה למצוא לי מחליפה בטווח קצר יחסית ? ידוע לי שזה יאריך לי את ימי ההמתנה מבחינת דמי אבטלה...
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/07/2014

אור שלום,
    המועד בו בוחרות רוב הנשים להודיע על ההתפטרות הינו חודש טרם המועד הרצוי (לרוב - חודש טרם תום חופשת הלידה), על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תחפוף את חופשת הלידה.
    אפשר כמובן להודיע בעל פה טרם מסירת הודעה בכתב, אבל תמיד נכון יותר שהדברים יהיו רשומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו