התפטרות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר לידה
    יפית
    20/04/2008

אם התפטרתי בדיוק לאחר הלידה, האם אני זכאית לדמי אבטלה מיד לאחר חופשת הלידה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• תשובה ליפית

עו"ד דלית דה-קסטרו
    21/04/2008

ככלל עובד שהפסיק עבודתו מרצונו ייאלץ להמתין תקופה של 90 ימים לקבלת דמי אבטלה. אולם ישנם מקרים חריגים הקובעים כי אף התפטרות לצורך טיפול בילד תוכר כהתפטרות מוצדקת לצורך קבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה (כגון: מרחק רב מהעבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה - המשך

יפית
    29/04/2008

תודה על התשובה
    אך יש לי עוד שאלה - איך אני מודיעה להם - האם באמצעות מכתב
    מה יהיה הנוסח?
    והאם זה משמעותי שאני מודיעה להם רק עכשיו
    אני אמורה לחזור בעיקרון 4.5

האם אני יכולה להתקשר אליך לפלאפון המצויין ושאול עוד שאלות

תודה יפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך

יפית
    29/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליפית

עו"ד דלית דה-קסטרו
    11/05/2008

יפית שלום,
    יולדת שעבדה מעל שנה רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה ולקבל פיצויי פיטורים.
    לעניין דמי אבטלה, ככלל יש להמתין תקופת המתנה של 90 ימים מיום ההתפטרות, אולם ישנם מקרים המוכרים במוסד לביטוח לאומי כהתפטרות מוצדקת בהם אין צורך בתקופת המתנה.
    עובדת שמתפטרת צריכה לתת הודעה מוקדמת בכתב למעסיקה שמשכה משתנה בהתאם לוותקה בעבודה. אם עובדת לא נתנה הודעה מוקדמת כחוק, מעסיקה רשאי לקזז לה מהתשלומים המגיעים לה, את התקופה בה לא נתנה הודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו