התפטרות לצורך טיפול בתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לצורך טיפול בתינוק
    ליאת
    21/04/2008

שלום,
    ילדתי לפני 6 חודשים, חזרתי למקום העבודה שלי בתום 14 השבועות של חופשת הלידה ואני עדיין עובדת.
    מאחר ואני עובדת במוקד עבודה במשמרות, אז אני רואה שקשה לי להסתדר עם הילד וסידור שהיה לי עד עכשיו עם אמי כבר לא מסתדר כך שהאופציה שעומדת לרשותי היא מעון והיא לא מתאימה לי בשלב זה, ולכן החלטתי שאני מתפטרת ונשארת עם הילד בבית.

אני עובדת בעיקר משמרות ערב, מקום העבודה לא מוכן לאשר לי משמרות בוקר באופן קבוע, כך שגם אם הייתי מוצאת מעון לילד זה היה לי בעייתי.
    התחלתי לעבוד ב1 למאי 2007, הייתי בשמירת הריון מה10.7.2007 עד ללידה ב24.10.07 וחזרתי מחופשת הלידה ב1.2.08.
    האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? במידה וכן האם אני כבר יכולה לתת למנהלת שלי הודעה מראש לעוד שבועיים כי רק ב1 למאי תמלא לי שנה לעבודתי או שעדיף להמתין עם זה עוד קצת זמן כדי שלא יחליטו לפטר אותי מיידית ואז אדפק מבחינת פיצויי הפיטורים.
    מתי אתם ממליצים להודיע (היום ה21.4) והאם יש צורך בהודעה בכתב למנהלת שלי?
    האם גובה פיצויי הפיטורים הינו משכורת אחת במידה ועבדתי שנה? תוך כמה זמן מגיע הכסף?

שאלה נוספת, במידה ועוד חודשיים שלושה אחליט שאני שמה את הילד במעון , ואמצא עבודה שהיא מ8 עד 4 אחהצ, האם אני יכולה לעבוד? מקום העבודה שלי לא מאפשר לי לעבוד על בסיס קבוע במשמרות בשעות הללו, ויכולים לאפשר לי לעבוד משמרות החל מ10, 11, 12 בצהריים ונותנים לי משמרת או שתיים בשבוע מ8 עד 4 שאלו השעות שאני צריכה על מנת לשים את הילד במעון.
    האם יש עם זה בעיה מבחינת מקום העבודה במידה וישלמו לי את פיצויי הפיטורין? אם אתחיל לעבוד במקום אחר?
    בעיקרון אני מתכננת לחתום אבטלה ולהשאר בבית עד ספטמבר, אבל אולי דברים עוד ישתנו..
    תודה, וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרט נוסף ששכחתי לציין

ליאת
    21/04/2008

מאז שחזרתי לעבוד בשל הנקה אני עובדת במשמרות של 7 שעות בממוצע, כך שבמידה ואעבוד עוד חודשיים שלושה בעבודה אחרת, זה יהיה ל8 שעות אבל בשעות אחרות שכן יאפשרו לי להכניס את הילד למעון..
    האם זה פוגע בתביעה לפיצויי פיטורים?? האם מקום העבודה יוכל לתבוע אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

עו"ד דלית דה-קסטרו
    21/04/2008

לאור הפרטים והסוגיות הרבות שעולות משאלתך אין לי אפשרות לענות לך באופן ספציפי במסגרת הפורום. אם את מעוניינת בייעוץ פרטני את מוזמנת להתקשר למשרדי לצורך תיאום פגישה.
    עם זאת, באופן כללי אציין כי עובדת שצברה וותק של שנה ומתפטרת לצורך הטיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה זכאית לפיצויי פיטורים. יולדת המתפטרת לצורך הטיפול בילד אינה מחויבת להפסיק לעבוד ולהישאר בביתה ולטפל בילד, אלא יכולה לעבוד בעבודה אחרת שתאפשר לה שהות ממושכת יותר עם הילד.
    לעניין הודעה מוקדמת, עליך לתת הודעה מוקדמת בכתב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו