חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    רונית
    11/11/2014

שלום

אני עבדתי 8.5 חודשים עד שילדתי, היום אני בחופשת לידה כבר 4 חודשים ואמורה לחזור לעבודה לאחר חצי שנה של חופשה.
    רציתי לדעת אם יש אפשרות להאריך לחופשה של שנה ללא פיטורים?
    האם יש זכויות כלשהן?

תודה מראש
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    12/11/2014

רונית שלום,
    מאחר ולא היה לך הותק המינימאלי טרם הלידה לצורך הארכת חופשת הלידה (שהינו שנה), הרי שכל בקשה להארכת חופשת הלידה צריכה להיות בהסכמת המעסיק בלבד, ואין לך זכות קנויה לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. עוד שאלה..

רונית
    16/11/2014

אני מתכוונת להיות בחופשת לידה חצי שנה והבוס שלי הסכים לזה. הוא דיבר איתי היום ואמר שהוא לא מרוצה מהמחליפה שלי ואם לא אחזור יאלץ למצוא מישהי במקומי ובמקומה.. השאלה שלי היא האם יש לי זכויות כלשהן? עבדתי שם 8.5 חודשים עד שילדתי, האם הוא יכול להחליף אותי? ..תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. עוד שאלה.. - תגובה

עו``ד חן שטיין
    16/11/2014

רונית שלום,
    עקרונית מחליפה היא רק לתקופה בה את לא נמצאת. בשובך - חובה על המעסיק להשיב לך את משרתך, אחרת הוא מסתכן בהפרות העלולות להביא לחיוב כספי בגין כך (תוכלי לראות באתר שלי את פסק הדין בעניין אנסטסיה - בנושא זה בדיוק).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו