שתי עבודות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי עבודות בהריון
    אלה
    15/11/2014

שלום
    קצת ארוך אבל חשוב :-)
    אני בשעה טובה בהריון (אחרי טיפולי פוריות בגיל מבוגר, הריון ראשון).
    אני עובדת בשתי עבודות אחת בשעות הבוקר כ-30 שעות עבודה עם ילד.
    ואחת בלילות ובסופש - 4 משמרות בשבוע עוד 36 שעות בשבוע).
    בשתיהן אני עובדת מעל שנה.
    יש לי בעיות במערכת העיכול כבר 15 שנה כולל בדיקות פולשניות שביצעתי ואבחנות של מספר מומחי גסטרו (בקע סרעפתי, ריפלוקס, דלקות, כיב קיבה, ועוד). אני מטופלת בכדורים ובתזונה מתאימה.
    עכשיו אני בהריון בתחילתו , ו אני סובלת מבחילות, הקאות, סחרחורות, אובדן משקל. אלו לא בחילות רגילות של הריון מאחר והרקע שלי הופך את הכל להרבה יותר גרוע.
    בנוסף יש לי בלט בחוליה תחתונה וכאבים חזקים באגן שמאלי שכנראה נובעים או מהבלט או משרירנים ברחם שמומחים אל החליטו "עד שנפתח את הבטן" לא ביצעתי ניתוח ולכן אין אבחנה סופית אבל יש לי תעוד של בירורים אצל כל רופא אפשרי בשבע השנים האחרונות , כאבים חדים, כולל MRI והכל והמלצות לניתוחים ברחם שלא ביצעתי) הכאבים האלו גם התגברו מאוד מתחילת ההריון.
    אני בימי מחלה מטעם רופאת המשפחה, ימים אחדים, רופא הנשים רק נתן לי המלצות מצחיקות לשיפור עניין הבחילות והפנה למומחה גסטרו. אמר שזה לא מתאים לשמירת הריון ושאפשר להמשיך כרגיל (?!?!).
    אני מתוסכלת כי אני לא רוצה להתפטר אבל לא מסוגלת להמשיך כך. אני עובדת כ-70 שעות בשבוע בשתי העבודות וכרגע לא מסוגלת לעבוד יום אחד.
    קראתי הרבה על הנושא ולא הבנתי את הפרקטיקה:

1. בהנחה שרופא הנשיםלא ייתן לי שמירה - מה אני יכולה לעשות מול המעסיק בשבועות הקרובים על מנת למנוע שיבוץ שלי בעבודה ומנוחה בבית? אפשר לקבל חל"ת מהרופא נשים? אפשר לחתום על הבטחת הכנסה במידה וקיבלתי חלת משני המקומות וזכויותיי ישמרו לי? אפשר רק להצהיר בפני המעסיק שאני כך וכך ולבקש חלת? אני רוצה לשמור על מקומות העבודה שלי אבל אני לא מסוגלת לעבוד כרגע בכלל.
    אני יכולה פשוט להוציא ימי מחלה כל שבוע ולמרות שאין לי ימי מחלה לא יפטרו אותי?
    מה האופציות שיש ל? אני יכולה לעבוד רק באחת של הבוקר ולבקש חלת מזו של הלילה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי עבודות בהריון

הוספת תגובה

• שתי עבודות בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    16/11/2014

אלה שלום,
    ראשית - נסי לקבל שמירת הריון.
    אם לא תצליחי תצטרכי לחשוב מה הלאה. במקרה שכזה, והיות ושאלתך ארוכה וספציפית - תשובות ראויות תוכלי לקבל במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
    כל תשובה אחרת תהיה "על רגל אחת", לא מקצועית דייה ועלולה לגרום לך יותר נזק מתועלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל לגבי שמירת הריון

אלה
    16/11/2014

איך לנסות לקבל, אני בהריון ממש בתחילתו. הבנתי שעל הבחילות והכל לא ממהרים לתת ובטח לא בחודש כזה.
    חברה אמרה לי שאני בכלל שייכת להריון בסיכון בגלל הגיל והטיפולים שעברתי, אני אנסה לעבור לשם.

השאלה לדעתך איך אני אמורה לקבל שמירה כרגע על פי הנתונים האלה?
    כרגע יש לי 9 ימי מחלה מרופאת המשפחה שכבר הודיעה שהארכה רק אצל רופא נשים ורופא הנשים שלי אני לא יודעת איך יגיב.

ומה אומרים למעסיק? אני לא רוצה לומר שאניב הריון בשלב כזה, מאוד מאוד מאוד מוקדם.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב הייתי אצל הרופא נשים

אלה
    17/11/2014

הוא הבהיר לי שאין מצב לשמירת הריון כרגע.
    אני בתחילת הריון והוא אמר שבכל הריון יש בעיות וכו' וכו'.

מה עושים עכשיו?
    אני רק רוצה להתחזק ולא להילחץ מההיעדרות מהעבודה.
    אפשר לבקש חלת וזהו? יש דרך בחוק שמאפשרת לא לקבל שכר אבל גם לא להתחיל לחפש ימי מחלה כל שני וחמישי- עד שארגיש טוב?

האם חל"ת מזכה בהבטחת הכנסה או מה? אם לא מאשרים לי חל"ת הבנתי שרופא יכול לכתוב שהעבודה לא טובה לי כרגע ואני יכולה להות בחל"ת בגלל מכתב רופא? זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו