הריון שכירה+עצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון שכירה+עצמאית
    תמר
    26/11/2014

כיום אני שכירה בלבד אבל מעוניינת לפתוח עסק כעצמאית (עוסק פטור - שיהיה עבודה מהבית). יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי:
    1. כשכירה ועצמאית (מאמינה שבתור התחלה אהיה עוסק פטור) האם דמי הלידה שלי יהיו ברוטו של שתי ההכנסות או רק כשכירה?
    2. אני מתכננת לעזוב את עבודתי לאחר הלידה בשביל טיפול בילד, אם יש לי גם עוסק פטור זה עדיין נחשב ואני אקבל את מלוא הפיצויים מהעבודה כשכירה? (אני עובדת 7 שנים שם)
    3. אם כעצמאית יכנס לי כסף פסיבי מהעבודה בתקופת חופשת הלידה האם זה ייחשב שעבדתי ולא אקבל דמי לידה?
    4. במידה ואחליט להמתין עם פתיחת העסק עד אחרי הלידה, האם אוכל להתפטר מהעבודה לשם גידול הילד ועדיין אקבל את הפיצויים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון שכירה+עצמאית

הוספת תגובה

• הריון שכירה+עצמאית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    27/11/2014

תמר שלום,
    עצמאית (המפרישה לביטוח לאומי) בהחלט זכאית לחופשת לידה, אך גם כשכירה, עליה לצבור את תקופת האכשרה המינימאלית הנדרשת.
    ראי את כל התנאים בעניין זה באתר המוסד לביטוח לאומי.
    עקרונית הזכאות לדמי הלידה תהיה משני המקורות.
    כלל וההתפטרות אכן תענה על התנאים המתאימים לצורך טיפול בילד, הרי שתוכלי להיות זכאית לפיצויים.
    לגבי הכנסות פאסיבית - עקרונית הן לא שוללות דמי אבטלה, היות והאיסור הוא על ביצוע עבודה ולא הכנסה, אולם מוטב להתייעץ עם רו"ח / יועץ מס בעניין הזה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו