דמי אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה
    רעות
    23/04/2008

שלום. אני נמצאת בחודש 5 ועובדת בבית ספר(לא דרך משרד החינוך). בחודשים יולי אוגוסט לא אקבל שכר ושאלתי היא: אני עובדת 10 חודשים רצוף (מספטמבר עד יוני) האם אני זכאית לדמי לידה? או דמי אבטלה?
    האם כדאי לי למצוא עבודה זמנית לחודשים יולי אוגוסט? (כי מועד הלידה המשוער הוא בספטמבר)?
    לפני עבודה זו, הייתי חודשיים ללא עבודה, אך לפני עבדתי שנה וחצי בשני מקומות עבודה שונים.
    אודה מאוד לתשובה
    באופו כללי אשמח לדעת אילו זכויות מגיעות לי.
    רעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• תשובה לרעות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    25/04/2008

יולדת זכאית לדמי לידה למשך 14 שבועות, אם עבדה 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, או אם עבדה 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון.
    את מוזמנת לגלוש באתר שלי ולקרוא את המאמר בנושא זכויות האישה ההרה והיולדת על מנת לבדוק מהם הזכויות להן יולדת זכאית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר נוסף

רעות
    25/04/2008

תודה שענית לי אבל אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי.
    אני צריכה לעבוד 10 חודשים רצופים ואח"כ יש לי אפשרות לא לעבוד 4 חודשים עד הלידה ועדיין אהיה זכאית לחופשת לידה כמו כל אישה עובדת?
    מה זה אומר 10 מתוך 14 חודשים, לעומת 15 מתוך 22 חודשים?

שאלה נוספת: בחודשים יולי אוגוסט אינני מקבלת משכורת , האם כדאי לי לעבוד בעבודה אחרת רק לחודשי הקיץ?
    תודה,
    רעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/04/2008

רעות שלום,
    כאשר בוחנים האם יולדת זכאית לדמי לידה, בודקים האם עד ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, שולמו עבורה דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך 14 חודשים. אם היא לא עמדה בתנאי זה, בוחנים האם שולמו עבורה דמי ביטוח במשך 15 חודשים מתוך 22 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

רעות
    27/04/2008

קודם כל תודה שאת חוזרת עם תשובה. 14 חודשים זה עד הלידה? דוגמא: אמורה ללדת בספטמבר ועבדתי 10 חודשים לפני, זה בסדר? החודשים צריכים להיות רצופים?

דרך אגב: בחופשת הקיץ אינני מקבלת משכורת כיוון שאני לא עובדת של משרד החינוך, האם כדאי למצוא עבודה לחודשיים?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו