התפטרות לפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לפני לידה
    דנה
    24/04/2008

מחודש 3/07 ועד 6/07 חתמתי אבטלה. בחודש 8/07 התחלתי לעבוד כשכירה עד ליום 24.2.08 שבו נשארתי בבית עקב צירים מוקדמים ובאפריל הרופא נתן אישור לשמירת הריון מ-24.2.08 עד 24.5.08. טרם אושרה התביעה ע"י המל"ל. העבודה שלי בב"ש, ומאחר שהמשפחה שלי גרה בחדרה, הודעתי למעביד שב-1.6.08 אני עוברת דירה לחדרה ועוזבת את העבודה. תאריך הלידה המשוער הוא 19.7.08, ולכן אני רוצה לעבור דירה לחדרה טרם הלידה.
    על מנת שלא להשאר ללא הכנסה (בעלי סטודנט ואינו עובד), להלן שאלותיי:
    1. האם כדאי לי להקדים את חופשת הלידה ל-1.6.08? האם הדבר אפשרי נוכח התפטרותי ביוני?
    2. במידה ושמירת ההריון תימשך גם לאחר 24.5.08, ולא אזדקק להקדמת חופשת הלידה, האם התפטרותי, שתכנס לתוקף ביוני, עשויה לפגוע באיזשהו אופן בזכאותי לדמי לידה מיום הלידה בפועל?
    3. האם לאחר חופשת הלידה אוכל לחתום אבטלה, למרות שלא פוטרתי? אם כן, האם יש הגבלות כלשהן של תקופת המתנה של 90 יום וכדומה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לפני לידה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    25/04/2008

חוק הביטוח הלאומי קובע כי יולדת זכאית לדמי לידה למשך 14 שבועות אם שולמו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום שבו הפסיקה לעבוד בהיותה בהריון. לעניין זה יצוין, כי ישנן תקופות הנחשבות על ידי המוסד לביטוח לאומי כתקופות שבעדן שולמו דמי ביטוח, כגון: תקופה שבעדה שולמו לאשה דמי אבטלה, גמלה לשמירת הריון.
    בהתאם לחוק עבודת נשים, עובדת רשאית לצאת לחופשת לידה 7 שבועות או פחות מזה, כרצון העובדת, לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.
    ככלל, יולדת שהתפטרה מרצונה, תהא זכאית לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום התפטרותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו