הארכת חופשת לידה ושמירת זכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חופשת לידה ושמירת זכויות
    רונית
    25/04/2008

אם אני מאריכה את חופשת הלידה מעבר ל14 שבועות (חל"ת), האם עדיין המעסיק מחוייב ל60 יום בתשלום אם הוא מפטר אותי או שהוא משוחרר מהתחיבות זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/04/2008

בהתאם לחוק עבודת נשים, עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות שנים עשר חודשים רצופים, רשאית לצאת לחל"ת מתום חופשת הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה.

אם את עומדת בתנאים הנ"ל והארכת את חופשת הלידה מכח החוק, מעסיקך אינו רשאי לפטרך במשך תקופה של שישים ימים לאחר תום החל"ת, אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבהרה ותודה על התגובה המהירה

רונית
    27/04/2008

הבנתי שיש גם זמן נוסף ל60 יום של הודעה מראש. כלומר - חודש נוסף (אני עובדת שם ממאי 2005). האם כך הוא ע"פ חוק או שבכל ארגון זה מוגדר שונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו