החודש הראשון שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החודש הראשון שמירת הריון
    נעה
    20/02/2015

שלום רב,
    אני עומדת לפני תהליך של שמירת הריון וקראתי באתר של הביטוח הלאומי כי ניתן לשלוח את טפסי התביעה רק לאחר 30 יום של שמירת הריון.
    שאלתי: מי משלם לי עבור 30 היום הראשונים? הרי המעסיק שלי צריך אישור כלשהו - אישורי מחלה או אישור על שמירת הריון לחודש הראשון? עוד בטרם אני מקבלת תשובה מהביטוח הלאומי. כלומר, האם עליי להשתמש בימי המחלה שלי כדי להצדיק את שהייתי בבית למעסיק בחודש הראשון?
    אודה להכוונתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החודש הראשון שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון או ימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    25/02/2015

נעה שלום,
    הדרך בה פועלות רוב הנשים, היא להמתין עם הגשת ימי המחלה, והגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת שמירת הריון, ביום ה 30 לשמירה (שזהו תנאי הסף).
    אם מאשרים את השמירה - מצוין.
    אם לא - אז מגישים את ימי המחלה ומקבלים עבורם תשלום רטרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה למעסיק

שירן
    03/07/2015

אז בעצם אם קיבלתי מהיום אישור בעל פה מהרופא שאני אהיה בשמירת הריון עד הלידה וכנגד מקבל אישור מחלה ..עלי להודיע בעל פה למעסיק שאני קיבלתי אישור בעל פה מהרופאה על שמירת הריון? אין צורך להעביר שום מסמך למעסיק בהתחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה למעסיק - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/07/2015

תמיד מוטב ליידע באופן כתוב ולא בעל פה - אז עלולות להיווצר בעיות במישור של הוכחת הדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו