דמי לידה למפוטרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה למפוטרת
    תמר
    14/04/2015

שלום, פוטרתי בחודש ינואר האחרון לאחר 6 שנות עבודה רצוף. כרגע אני חותמת אבטלה וגיליתי שאני בהריון ואני צפויה ללדת בתחילת דצמבר 2015, האם אני זכאית לדמי לידה?
    אם אמצא עבודה בזמן ההריון האם אהיה זכאית לדמי לידה? ולפי מה יחשבו לי את הדמי לידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה למפוטרת

הוספת תגובה

• דמי לידה למפוטרת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/04/2015

תמר שלום,
    ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

ככל שתעמדי בתנאים אלה (בין אם בחתימת אבטלה מזכה, ובין אם בעבודה במקום חדש - שניהם נחשבים במניין החודשים), הרי שתהיי זכאית כמפורט.

חישוב דמי הלידה - החישוב נעשה על פי 90 הימים שקדמו ללידה (חודשים מלאים שקדמו, ולא חודש הלידה עצמו).

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו