פיטורים לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים לאחר חופשת לידה
    תות
    29/04/2008

חזרתי למקום עבודתי לפני חודש לאחר חופשת לידה מוארכת של 4 חודשים סה"כ.
    בזמן חופשת הלידה התכתבתי בתוכנת המסנג'ר עם חברתי העובדת איתי באותו המקום.
    בעל החברה ידע כי אנו משתמשות לצרכינו הפרטיים בשרותי המסנג'ר ולא מנע זאת מעולם.
    לפני יומיים הוא קרא לי למשרדו ואמר לי כי הוא מפסיק את עבודתי בחברה בגלל שהוא ראה מלל של שיחה שלי עם חברתי במסנגר שכנראה היתה עליו וזה לא מצא חן בעיניו ופיטר אותי תחת עילא זו.
    האם זה חוקי מצידו לפטר אותי בגין תכתובת אישית ופרטית שנעשתה מהבית הפרטי שלי , מהמחשב הפרטי שלי?
    למיטב הבנתי הוא פשוט חדר אל המחשב שקיים במשרד שממנו עובדת חברתי לעבודה ומשם שיחזר את כל שיחותינו כנראה מתוך סקרנות בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלתי

תות
    30/04/2008

מהשיחה עם המעביד אשר פיטר אותי הובן כי הוא ידע מראש שלא אוכל להמשיך לעבוד בחברתו בגלל הנושא הזה והוא לא פיטר אותי לפני חזרתי לעבודה מכיוון שלא יכל לעשות זאת באופן חוקי.
    למיטב ידיעתי הוא יכל לפטר אותי אך היה צריך לשלם לי עבור 90 ימי עבודה בשל כך וכנראה שהוא רצה להימנע מזה ולשלם לי רק עבור חודש התראה מראש.
    האם יש מקום לתביעה? אני כרגע מובטלת וללא עבודה, רכשתי רכב חדש ע"מ להגיע למקום העבודה הנ"ל , והמשכתי את חופשת הלידה בעוד חודש בביטחון מלא שיש לי לאן לחזור ולכן ספגתי את החודש הנוסף ללא תשלום.
    אם הייתי יודעת מראש על כוונתו לסיים את עבודתי הייתי מחפשת עבודה חדשה קודם לכן.

אשמח אם תחזרו אליי בהקדם עם תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    07/05/2008

המקרה שלך כולל פרטים ועובדות רבות שעשויות להשליך על עילת תביעה ולפיכך אין באפשרותי לתת מענה נכון באמצעות הפורום.

ניתן להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 לצורך פגישת ייעוץ בנושא זה.

אילן קמינצקי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו