מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודעה מוקדמתאביגיל13/10/2015
שלום, נקלעתי לבעיה קצת מורכבת של התפטרות בכתב בשיהוי מההתפטרות שנאמרה בעל פה, לאחר חופשת לידה ובמהלכה. שאלותיי הן:
1. האם 90 הימים עד לקבלת האבטלה כוללים בתוכם גם את ימי ההודעה המוקדמת?
2. מה קובע במניין 90 הימים - תאריך מסירת מכתב ההתפטרות או מועד סיום העבודה בפועל? אני הודעתי בעל פה וסיכמתי עם מעסיקי עוד במהלך חופשת הלידה שאין בכוונתי לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה. אני כבר חודש וחצי למעשה אחרי חופשת הלידה ורק בימים אלו אני פונה לטיפול בתביעות הפיצויים והאבטלה. אני רוצה לדעת האם השיהוי שלי במתן מכתב ההתפטרות יכול להכלל ב 90 ימי ההמתנה לאבטלה? אציין שבטפסים של ביטוח לאומי וגם במכתב ההתפטרות יצויין תאריך תום תקופת חופשת הלידה כתאריך סיום עבודתי בחברה, ועוד 30 יום אחורה הודעה מוקדמת.
3. בנוסף, טרם פניתי ללשכת התעסוקה. האם מניין ה90 קשור למועד פנייתי ללשכת התעסוקה או שהוא שייך לביטוח לאומי בלבד? כלומר, למה שיתקבל על ידי ביטוח לאומי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/10/2015אביגיל שלום,
ממשיכה להשיב לשאלותייך לאחר המענה הקודם:
1. עקרונית לא ניתן לחפוף.
2. מועד הסיום בפועל.
3. ממילא תקופת האכשרה בת 90 הימים לא יכולה לחפוף את חופשת הלידה, כך שלא הפסדת כלום.
4. באופן עקרוני 90 הימים יתחילו להימנות רק מהיום בו תתייצבי בלשכת התעסוקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לתשובה 4
אביגיל14/10/2015תודה על תשובתך המפורטת.
לגבי תשובה 4, ממה שהוסבר לי בביטוח לאומי וגם בלשכת התעסוקה, 90 הימים נספרים מיום סיום יחסי עובד מעביד, ולא מיום ההתייצבות בלשכת התעסוקה. התייצבתי רק היום בלשכה, וההתפטרות היתה באוגוסט. מניין הימים מתייחס לאוגוסט ולא להיום.
אני מסתמכת על מה שנאמר לי אתמול בביטוח לאומי, והיום בלשכה.
מקווה שלא יהיו לי הפתעות לא נעימות בעניין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)