75 אחוז משרה בהריון -תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 75 אחוז משרה בהריון -תודה
    מירי
    07/02/2016

שלום וברכה

אני בהריון עובדת 75 אחוז משרה,
    כמה שעות יש לי לקחת לצורך בדיקות
    האם חייבים לשלם לי מלא על השעות של הבדיקות -עם אישור רפואי כמובן,
    כמו כן אם אני לא מנצלת את השימוש בשעות האלא האם אני יכולה לקבל את השכר עלהם בתלוש או לנצל אותם ברצף (עמ לצאת יותר מוקדם לחופשת לידה)
    ?
    שאלה נוספת
    אני עובדת בעבודה החל מחודש יוני לפני זה הייתי בבית כ3 חודשים ואין לי תלוש(קיבלתי דמי אבטלה)-אציין שבעבודה הקודמת שלי עבדתי במשך כ4 שנים.
    האם מגיע לי חופשת לידה כחודש וחצי או במשך שלוש חודשים

תודה רבה מראש,מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    75 אחוז משרה בהריון -תודה

הוספת תגובה

• 75 אחוז משרה בהריון -תודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/02/2016

מירי שלום,
    לא ניתן לממש את שעות הבדיקה בתשלום או להמיר לדרך אחרת.
    לגבי הזכאות - לא ציינת את התפלגות משרתך. עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.

לגבי הזכאות לחופשת הלידה (דמי לידה) - עלייך לוודא אם התנאים הבאים מתקיימים (אין חובה דווקא אצל מעביד אחד - אצל כלל המעבידים יחד):
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

ככל שתעמדי בתנאים אלה (בין אם בחתימת אבטלה מזכה, ובין אם בעבודה במקום חדש - שניהם נחשבים במניין החודשים), הרי שתהיי זכאית כמפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו