זכאות לשמירת הריון מפוצלת מביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לשמירת הריון מפוצלת מביטוח לאומי
    ענבל
    05/05/2016

שלום, אישרו לי שמירת הריון בערך מאמצע ההריון מעל ל30 יום. לפני תקופה זו היו שבועיים וחצי נוספים שהייתי במחלה בעקבות פרוצדורה שעברתי במהלך ההריון. על ימים אלו לא קיבלתי שמירת הריון מביטוח לאומי. הטענה הייתה בהתחלה שלא הגעתי ל30 יום, אך מאוחר יותר בהריון כן היו מעל ל-30 יום, לכן ביקשתי שיצרפו את התקופה הראשונה לימי שמירת ההריון, זאת מאחר ורשום אצלם שאם הייתה תקופה נוספת של מעל ל14 יום אפשר לצרף אותה. ביטוח לאומי טוענים שמאחר והתקופה הייתה לפני שמירת ההריון המאושרת, לא ניתן לאשר אותה. על כן יצא שלא היו לי מספיק ימי מחלה מהעבודה והפסדתי כסף. האם ניתן לעשות משהו בנידון? מדוע זה משנה אם היו 14 יום לפני או אחרי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לשמירת הריון מפוצלת מביטוח לאומי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/05/2016

ענבל שלום,
    יש לוודא שיש לך אישור רופא על כי מדובר בשמירת הריון באותם 14 ימים (אישור שניתן בזמן אמת ולא בדיעבד), וכי ישנה רציפות עם שמירת ההריון שלאחר מכן. בסיטואציה כזו על פניו יש להכיר ברצף. ככל הנראה ישנה בעיה כלשהי עם רצף הזמן או עם האישור הרפואי שניתן - בדקי זאת מולם ונסי לתקן את העניין שמפריע להם, כדי להיות זכאית לגמלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור מרופא על שמירת הריון

ענבל
    05/05/2016

האישורים ששלחתי אליהם הם של מכתב השחרור מבית החולים ושל ימי המחלה מרופא משפחה לגבי התקופה הראשונה. האם יש לבקש מהרופא המטפל שאישר לי את השמירה השנייה שימלא לי תקופה נוספת? מה הכוונה תקופה רצופה? יש 10 שבועות שבהם עבדתי בין השמירה הראשונה לשנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו