שאלה דחופה - הודעת התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה - הודעת התפטרות
    מורה
    16/05/2008

שלום לכם
    אני עובדת בבי"ס פרטי מזה 9 שנים. ילדתי בתחילת אוקטובר והארכתי את חופשת הלידה.
    הודעתי על כוונתי לחזור לעבודה ביוני, בידיעה כי אוכל להתחרט ולהתפטר עד תחילת יולי לצורך טיפול בילדתי.
    שאלתי היא האם ההודעה על ההתפטרות הינה חודש לפני 9 חודשים מהלידה (כלומר 8 חודשים מהלידה) או שההודעה צריכה להיות תוך 9 חודשים ואז אני אמורה לעבוד 10 חודשים.
    כמו כן ביה"ס מושך אותי ולא נותן לי חוזה לשנה הבאה. אני חוששת כי אחרי שאתחיל לעבוד ירעו לי את התנאים ורוצה לחתום על החוזה עם חזרתי. האם על פי החוק מותר למעסיק להחזיר את העובד ללא חוזה המשכי?
    תודה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעת התפטרות

עו"ד אילן קמינצקי
    16/05/2008

ניתן להתפטר מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויים.
    לאחר חופשת הלידה המעסיק מחוייב להעסיקך לפחות ל 60 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת על התפטרות בקשת הבהרה

מורה
    17/05/2008

תודה על התשובה המהירה וסליחה על חוסר ההבנה

עדיין לא ברור לי האם עליי להודיע על התפטרות עד סוף החודש התשיעי מיום הלידה
    או להודיע על ההתפטרות עד סוף החודש השמיני מיום הלידה - חודש לפני התשיעי.

אנא, אם אפשר להבהיר את הנקודה, היות שאני אמורה לחזור לעבודה ביוני. ילדתי באוקטובר.
    חשבתי שיהיה לי חודש של ניסיון שבסופו אחליט לאן מועדות פניי, אך אם עליי להודיע על התפטרות חודש לפני תשעה חודשים מהלידה, הרי שאולי כבר אין טעם לחזרה ביוני.

אודה אם תוכל לחדד את הנקודה - הודעה על התפטרות - עד סוף חודש שמיני או תשיעי מהלידה והפסקת העבודה בפועל - בסוף חודש תשיעי או עשירי מהלידה.
    שוב תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/05/2008

על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך להתפטר בפועל מהעבודה תוך 9 חודשים מיום הלידה ועל כן עלייך להודיע עד סוף החודש השמיני מיום הלידה על כוונתך לעזוב את העבודה לצורך טיפול בילד בתום החודש התשיעי (בהנחה ועלייך להודיע 30 ימי הודעה מוקדמת).
    אם תודיעי למעביד תקופה קצרה מזו, המעביד יוכל לדרוש תמורת הודעה מוקדמת כך שאם תודיעי על כוונתך לעזוב 15 יום לפני ההתפטרות יוכל המעביד לדרוש החזר תשלום בגין 15 ימים.

לסיכום: כדאי ומומלץ להודיע למעביד עד תום החודש השמיני על כוונתך לעזוב אולם בכל מקרה ועל מנת שלא תאבדי את זכאותך לפיצויים עלייך להתפטר בפועל מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה

מקווה שהתשובה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו