פיטורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים
    יעל
    18/05/2008

עובדת עבדה אצלי שנתיים, יצאה באוק' 07 לשמירת הריון וילדה בדצמבר 07 בינואר 08 החלו מגעים לחזרתה לעבודה בראשון לספטמבר 08 (ע"פ בקשתה).
    על מנת לאפשר את חזרתה יצרנו מערכת מצומצמת בהיקף של 5 שעות שבועיות מהמערכת המקורית שלה (ממוצע של 30 שעות שבועיות החל מ-1.9.08).
    היא בקשה תוספת שכר ואני הסכמתי לה.
    למרות זאת הודיעה לי באפריל 08 שהיא לבסוף החליטה לא לחזור לעבודה, מעוניינת להמשיך לגדל את בנה ותובעת ממני פיצויים, כמו כן בכוונתה לגשת ולדרוש דמי אבטלה (היא כבר הגישה לי את הטפסים).
    אני מרגישה כאן סוג של תרגיל, כדי לזכות כל הקופה, פיצויים + דמי אבטלה.
    אני בפועל לא מעונינת לפטר אותה והולכת כלפיה בכל הנדרש (משכורת + שעות) ולמרות זאת אני נתבעת לקבל פיצויים.
    האם יש בחוק איזו שהם הגבלות, למשל, אם היא תובעת פיצויים אין היא יכולה לחזור לעבודה אחרת, במשך חצי שנה או יותר, אחרת היא צריכה להחזיר את הפיצויים?
    אם היא הולכת לתבועה דמי הבטלה הרי היא הופכת להיות דורשת עבודה? איך זה מסתדר עם רצונה לגדל את בנה?
    אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית.
    תודה רבה
    יעל..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• פיטורים

עו"ד אילן קמינצקי
    21/05/2008

ראשית אציין כי אין באפשרותי לתת מענה מקיף לשאלה זו באמצעות הפורום.
    באופן כללי עובד זכאית לפיצויים רק אם היא התפטרה מהעבודה לצורך טיפול בילד בתוך 9 חודשים מיום הלידה. אם יתברר כי העובדת התפטרה לצורך עבודה אחרת ולא לצורך טיפול בילד הרי שלא תהיה זכאית לפיצויים.
    אם היא מתפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד היא תקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום (למעט במקרים חריגים בהם ההתפטרות נבעה מאחר ושעות העבודה לא התאימו לטיפול בילד).

ניתן להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 לצורך קביעת פגישת ייעוץ בנושא.
    אילן קמינצקי, עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו