התפטרות לצורך טיפול בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    שלומית
    19/05/2008

ילדתי בחודש אוקטובר 2007 .קיבלתי ממקום עבודתי חל"ת עד 10/08 . בכוונתי להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד.
    שאלותי הם:
    1.האם אני צריכה להודיע עד 9 חודשים מהלידה על ההתפטרות במקרה זה או שאני צריכה להודיע בחודש השמיני מהלידה?
    2.במשכורת חודש יוני אני מקבלת בכל שנה דמי חופשה וביגוד. האם אני אמורה לקבל את הכספים האלה(החלק היחסי שעבדתי) בכל מיקרה בחישוב הפיצויים או שכדאי להמתין לקבלת הכספים האלה בתחילת יולי ואז להודיע על ההתפטרות?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

עו"ד דלית דה-קסטרו
    19/05/2008

1. יולדת שעבדה מעל שנה רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה ולקבל פיצויי פיטורים. עלייך להודיע למעסיקך ולתת לו הודעה מוקדמת מראש טרם התפטרותך. משך ההודעה המוקדמת משתנה בהתאם לוותק. אם הנך עובדת חודשית שעבדה מעל שנה, ולא קבוע בחוזה העבודה שלך אחרת, את צריכה להודיע חודש מראש על התפטרותך. כלומר אם את רוצה להתפטר לאחר 9 חודשים, עלייך להודיע כעבור 8 חודשים על כוונתך להתפטר.
    2. בגין תקופת חל"ת ככלל אם אין חוזה עבודה או הסכם קיבוצי הקובע אחרת אין זכאות לדמי ביגוד ולדמי חופשה. עם סיום עבודתך יערכו לך גמר חשבון וצריכים לשלם לך פדיון חופשה בגין החופשה שלא ניצלת בתקופה בה עבדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו