זכויות עובדת שעתית בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות עובדת שעתית בהריון
    מי
    11/09/2017

שלום,
    אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי כעובדת שעתית.
    בחודשים האחרונים אני עובדת רק יומיים בשבוע מהבית, כ-6 שעות ביום (לפי הסכם שנערך בע"פ)
    בחודש הקודם הייתי בשמירת הריון וכשרציתי לחזור לעבודה לאחר מכן, גיליתי שאין לי אפשרות להתחבר למערכת המשרדית. כשביררתי מדוע נאמר לי שעובדת אחרת עובדת על המחשב שלי ושאין לי אפשרות להתחבר עד לקניית מחשב חדש.
    כבר חודש שלם שלא נקנה מחשב ולכן אני לא יכולה לעבוד וגם לא מקבלת תשלום.
    מס' שאלות:
    1. האם חוקי?
    2. מה בנוגע לתלוש מכרות ותשלום פנסיה? לא קיבלתי שכר ולכן גם לא קיבלתי תלוש ולא הועברו כספים לפנסיה כיוון שלא הייתה משכורת.
    3. האם פוגע בותק?
    4. איך מחושבים ימי המחלה? עדיין לא קיבלתי אישור לשמירת הריון מביטוח לאומי.

אשמח למענה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2017

שלום לך,
    עקרונית נראה כי מדובר בהתנהלות בלתי חוקית, שכן היתה עליהם חובה להשיבך לאותה מתכונת עבודה. אם יש להם מניעה לכך (חוסר במחשב), זה בטח לא צריך להיות מגולגל אלייך.
    ימי המחלה טרם צריכים להיות משולמים, היות ואת מציינת שהגשת תביעה לשמירת הריון לביטוח לאומי. רק אם זאת תידחה, יהיה כדאי לבקש את מימוש ימי המחלה בגין תקופה זו (המשולמים כקבוע בדין).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו