ימי מחלה צמודים לחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי מחלה צמודים לחופשת לידה
    ציפי
    23/10/2017

שלום,
    אני עובדת בשני מקומות עבודה שונים כשבאחד מהם העבודה כוללת גם עבודה פיזית. הרופא נתן לי חופשת מחלה עד ללידה (כ7 שבועות). רציתי לדעת:
    א. האם מקום העבודה יכול לחייב אותי להקדים את חופשת הלידה/לתבוע שמירת הריון או שימים אלו יכולים לרדת מימי המחלה הצבורים?
    ב. האם המעסיק יכול למנוע ממני קבלת תשלום עבור ימי המחלה כיוון שהם צמודים לחופשת הלידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    29/10/2017

ציפי שלום,
    לא ניתן לחייב אותך להקדים את חופשת הלידה שלך.
    המעסיק חייב לכבד את ימי המחלה שניתנו לך, ללא קשר אם הם צמודים לחופשת הלידה או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון החוק

ציפי
    29/10/2017

שוב שלום,
    תודה רבה על המענה!
    היכן אני יכולה למצוא את לשון החוק בעניין זה? המעסיק מסרב לתת לי את ימי המחלה כיוון שצמודים לחופשה ואמר שבמידה ואביא לו את לשון החוק שטוענת אחרת ישלם לי.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    30/10/2017

בשמחה יקירה :)
    החוק הרלוונטי הוא "חוק דמי מחלה", הקובע חובת תשלום במחלה.
    ככל שהוא טוען שיש איזה "פטור" מלשלם ימי מחלה אלה בגלל הסמיכות שלהם לחופשה, הרי שעליו הנטל להביא את לשון החוק הפוטרת אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו