מה עדיף להתפטר או לפוטר- אחרי לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף להתפטר או לפוטר- אחרי לידה?
    מתלבטת
    20/05/2008

שלום,

1. מעסיקי (ותק : מעל 4 שנים) מעוניינים שאחזור לתפקיד עם אופי אחר ( פחות בכיר לטעמי) בהיקף משרה קטן יותר ( 60% במקום משרה מלאה- 3 ימים בלבד) - אין ספק שההצעה קורצת(בני רק בן 4 חודשים וקצת ואשמח להיות איתו בבית) אך במידה והתפקיד לא ימצא חן בעיני וארצה להתפטר לאחר X חודשים האם הפיצויים ודמי האבטלה שאוכל לקבל יהיו פחותים באופן משמעותי ויחושבו לפי 60% משרה?

2. עבודה ב- 60% משרה עלולה ליצור מצב בו מחצית (או חלק נכבד) השכר שארויח יועבר למטפלת- האם לא כדאי לי מבחינה כלכלית להתפטר וכך אחסוך את שכר המטפלת ואשאר עם בני- ודמי האבטלה יחושבו על-פי 100% משרה??

3. מה התקרה של קבלת דמי אבטלה? כיצד מחושבים?

4. ידוע לי כי למעסיקי אסור לפטר אותי במשך 45/60 יום לאחר חל"ד. ממקום עבודה קודם מעסיקים איפשרו לעובדות להישאר בבית ולקבל על ימים אלו שכר ולאחר מכן לפטרן- היום כבר עבר כחודש מסוף חופשת הלידה- אני בחל"ת (בני נולד ב- 15 בינואר). במידה ואפוטר האם אני זכאית לתשלום עבור 45/60 ימים אלו?

5. מעסיקי מעוניינים שאחזור לעבודה בתחילת אוגוסט- האם יש חשיבות כלכלית בעיתוי הפיטורים? עכשיו או בהמשך החל"ת מבחינת זכויותי?

5. אודה על תשובה מהירה ו-או קבלת טלפון לטובת התייעצות טלפונית...

מתלבטת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    21/05/2008

שלום רב,
    קצרה היריעה במסגרת הפורום מלענות לך לכל שאלותייך והתלבטויותייך.
    את מוזמנת ליצור עימי קשר במשרדי 04-8704747

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו