עיכובים מצד המעסיק בחזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכובים מצד המעסיק בחזרה לעבודה
    שרון
    25/05/2008

שלום,
    סיימתי חופשת לידה.
    לאחר שיחה עם המעסיק לגבי תנאי חזרתי לעבודה,נתקבלה ממנו תשובה כי כרגע הוא במשא ומתן עם מנהל סניף חדש,וחזרתי לעבודה מותנית בקבלת אותו מנהל לעבודה ושהוא יהיה זה שיקבע אם אחזור או לא.
    ברצוני לקבל תשובה במס' נושאים:

א. אני מעוניינת לחזור לעבודה,כמובן בשעות שונות משהיו עד לעכשיו, אך אינני יכולה מכיוון שמונעים ממני זאת,ובנוסף על כך אינני מקבלת שום שכר מאף גורם.מה אני עושה במצב כזה.

ב. באם אני מתפטרת /ואו המעסיק מפטר אותי האם חלה על המעסיק החובה לשלם לי עבור 60 יום+שנת עבודה במקום+הצטברות ימי חופשת הלידה?
    אודה על שיתוף הפעולה ומתן תשובה לפני שיחה עם המעביד.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

עו"ד דלית דה-קסטרו
    28/05/2008

שלום רב,
    מעסיקך אינו רשאי להחליט האם תחזרי לעבודה או לא! הוא מחויב להחזירך לעבודה לכל הפחות לתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה להיקף המשרה שלך קודם ליציאתך לחופשת הלידה. אם לאחר תום 60 הימים הוא רוצה לפטרך, עליו לתת לך הודעה מוקדמת כקבוע בחוק.
    אם את מתפטרת לצורך הטיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה, את זכאית לפיצוי פיטורים, אך אינך זכאית לתשלום בגין 60 הימים. כמו כן אם את מתפטרת, את זו שצריכה לתת למעסיקך הודעה מוקדמת.
    לגבי בקשתך לחזור לשעות עבודה שונות, ולשאלתך לגבי האפשרויות העומדות בפנייך במצבך כעת, את מוזמנת לפנות למשרדי לתאום פגישת ייעוץ 04-8704747, 050-3337086.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו