הרעת תנאי העסקה בתום חל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאי העסקה בתום חל"ד
    מירב
    25/05/2008

שלום רב!
    לפני הלידה עבדתי כאחראית משמרת בחברה כ-4 שנים. חופשת הלידה שלי הסתיימה לפני כחודש וכאשר רציתי לחזור לעבודה הוצבו בפניי 2 ברירות : נאמר לי שלא אחזור לתפקידי הקודם אלא אחזור לעבודה כעובדת רגילה - אך יחד עם זאת שכרי ישאר כשהיה, והאפשרות השנייה היא לחתום על טופס התפטרות.יש לציין כי זכיתי בתפקידי בזכות התמדה ועבודה קשה וגם לפני הלידה עבדתי שעות נוספות למרות הקושי שבדבר כדי לדאוג לעתידי והפגיעה הזאת בתפקידי גרמה לי לעלבון רב ולפגיעה אישית קשה. החלטתי להילחם, בדקתי את זכויותי מבחינה חוקית ולאחר ויכוחים וחילופי דברים קשים תוך איומי תביעה משפטית החליטו לתת לי "צ'אנס נוסף" (מחוסר ברירה) ולהחזירי לתפקידי הקודם. אני חוששת שחזרתי לתפקיד תלווה באי-נעימויות ושינסו לבחון אותי ואת עבודתי בקפידה ולחפש סיבות לפיטורי.
    מה עליי לעשות? אני ממש אובדת עצות. עיזרו לי בבקשה!!!
    בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאי העסקה בתום חל"ד

הוספת תגובה

• תשובה למירב

עו"ד דלית דה-קסטרו
    28/05/2008

מירב שלום,
    חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר על מעסיק להפלות עובדת עקב היותה אם. אם מעסיקך יפלה אותך בעבודה עקב היותך אמא, ייתכן ותעמוד לך הזכות להגיש נגדו תביעה מכח הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
    כרגע, מעסיקך מחויב להחזירך לעבודה ל- 60 ימים מתום חופשת הלידה ואסור לו לפגוע בתנאי העסקתך בתקופה זו. כמו כן בוודאי שמעסיקך אינו יכול לכפות עלייך להתפטר אם אינך רוצה בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו