יש סיבה שלא עונים לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש סיבה שלא עונים לי?
    שירלי
    03/06/2008

שלום,
    בחודש שלישי להריוני הועסקתי ע"י המעביד.לפני סיום חופשת הלידה יצרתי קשר עם המשרד, ובפגישה נאמר לי כי אין לי מקום יותר במשרד (סה"כ עבדתי כ 9 חודשים עד ליום סיום חופשת הלידה). המעביד הסכים להעסיקני ל60 יום בלבד vהיות שהוא מחויב עפ"י חוק. לפיכך הודעתי כי בשביל חודשיים אין טעם שאחפש סידור ובחרתי להשאר עם הקטן בבית עד שיהיה בן שנה, והודעתי כי איני חוזרת.

שאלותי:

1. האם אוכל - בגין שלושת חודשי חופשת הלידה - להפריש את חלקי לביטוח מנהלים/קופ"ג/קרן השתלמות ולחייב את המעביד להפריש את חלקו? החוק ששונה ב 2007 קצת מבלבל - האם יש צורך בתק' אכשרה של שישה חודשים לפני כניסה להריון?

2. האם מגיעים לי דמי הבראה? חופשה שנתית? משהו אחר?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש סיבה שלא עונים לי?

הוספת תגובה

• הפרשות בתקופת חופשת הלידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    04/06/2008

חוק עבודת נשים קובע כי עובדת הזכאית לדמי לידה שנהגו לשלם לה תשלומים לקופת גמל, ימשיך המעביד לשלם תשלומים כאמור בעד התקופה שבעדה שולמו דמי הלידה ובלבד שהעובדת שילמה בעד התקופה האמורה את התשלומים החלים עליה. ההוראה הנ"ל חלה על מעביד שהעובדת עבדה אצלו שישה חודשים לפחות לפני תחילת הריונה.
    חופשת הלידה נחשבת לצורך הוותק, לפיכך הנך זכאית לדוגמא בגין תקופה זו לדמי הבראה ולפיצויי פיטורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין למי שעבדה פחות משנה?

שירלי
    04/06/2008

אני חושבת שיש כאן טעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו