פיטורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים
    שירלי
    04/06/2008

שלום רב,
    מס' שאלות:
    אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידה והודעתי למעסיק שלי על כוונתי להאריך את חופשת הלידה,
    היום לאחר מס' ימים מהודעתי הוא הודיע לי שבכוונתם לפטר אותי כאשר ניסה לגרום לי לקבל את שלושים הימים הודעה מראש ולא לחזור לעבוד, אמרתי לו שהזכויות שלי לקבל עוד 60 ימים חוץ מ-30 הימים הודעה מראש (אני עובדת אצלם 3 שנים) ושבכוונתי לחזור לעבוד כפי שתכננתי לחודשיים אלא אם ישלמו לי עליהם מבלי לחזור.
    1.השאלה שלי אם אני חוזרת לעבוד האם אני מחוייבת לעבוד חודשיים (60יום) או 90 יום כולל ההודעה מוקדמת?
    2.שאלה נוספת, לא קיבלתי פנסיה למרות החוק כיוון שלא דרשתי זאת, אני יודעת שלפי החוק מה-1.1.08 כל עובד מעל 9 חודשים אמור לקבל פנסיה, האם אוכל לקבל רטרואקטיבית את המגיע לי בצירוף הפיצויים ואם כן כמה מגיע לי?
    3. מה לגבי הבראה, אם עבדתי קצת יותר מחצי שנה בשנה הנוכחית?
    4. מתי אמורים לשלם לי את מה שמגיע לי? האם לאחר 60 הימים או 90 כולל ההודעה המוקדמת ?

בתודה מראש
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

שירלי
    11/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר סיום חופשת לידה

עו&amp
    17/06/2008

א.
    ישנה פסיקה חדשה לפיה חובה למעביד לתת לעובדת לאחר לידה הזדמנות לשוב לעבודה ולא די בתשלום זכויותיה, 90 יום, שכן הזכות לשוב לעבודה נועדה לתת לעובדת הזדמנות להוכיח את עצמה "מחדש" לאחר הפיכתה לאמא (אם זו לידה ראשונה)

ב.
    מכל מקרה תהי זכאית לקבל 90 יום בשווה כסף או על ידי עבודה בפועל כולל תקופת ההודעה המוקדמת

ג.
    זה שלא דרשת את זכויות המגן שמגיעות לך כגון רכיב פנסיה לא אומר כי לא תהי זכאית לקבלו. עליך בהחלט לדור שזאת מהמעביד בסיום עבודתך או אפילו עכשיו. רצוי בכתב ואם לא יעביר לך את מה שנדרש - פני לבית הדין לעבודה

חיה לזר נוטקין, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו