התפטרות ותחילת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות ותחילת עבודה
    רונית
    16/06/2008

שלום
    התפטרתי לאחר חופשת לידה בת שלושה חודשים כמקובל בחוק - בטענה " התפטרות לצורך גידול הילד"- וקיבלתי את כל הפיצוים
    כמה זמן אני צריכה לחכות עד שאני יכולה לצאת לעבוד שוב (הגשתי מכתב בתאריך 4.5.08

ובאיזה שעות שאני רוצה - האם יש הגבלה??

אשמח לתשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ותחילת עבודה

הוספת תגובה

• התפטרות וחזרה לעבודה- למה לא עונים

רונית
    17/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו&amp
    17/06/2008

הזכאות בטענה של לצורך טיפםול בילד היא החריג לחוק מתוך כוונה היא אכן בכוונתך לטפל בילד, הרך הנולד, או לכל הפחות להתחיל לעבוד במקום עבודה שמטיב עם טיפול בילד כגון מקום עבודה קרוב יותר מבחינה גיאוגרפית / שעות מופחתות וכו'

אין משהו מוגדר בחוק אלא הפסיקה מדברת על "זמן סביר", קרי משהו שנתון לפרשנות. כמובן שאם המעביד ימצא לנכון לתבוע ממך את הפיצויים בחזרה בגלל שיגלה כי את מועסקת באותם תנאים מיד לאחר ההתפטרות - הוא בהחלט יימצא צודק. מאידך, אם תחלוף תקופה של "זמן סביר", לשיטתי מספר חודשים, הרי שתוכלי להוכיח את צדקתך החוקית לחזור למעגל העבודה כי הרי לא מצפים ממך מעתה לא לעבוד לעולמי עד...

נ.ב:
    מזל טוב

נ.ב אחרון:
    המענה נעשה בהתנדבות ולכן סבלנות היא מילת המפתח !

חיה לזר נוטקין, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וסליחה

רונית
    17/06/2008

תודה רבה על התשובה וסליחה על חוסר הסבלנות היות והייתי צריכה את התשובה דחוף מאוד

רשמת בתשובתך "זמן סביר" יש לך איזה אומדן כלשהו - ואם המעסיק הקודם לא יגלה - כמה אני יכולה "לשבת" בשקט עד שמישהו יכול לגלות
    האם חודשיים הם זהן סביר??

תורדה ושוב סליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו&amp
    17/06/2008

א.
    אין צורך להתנצלת. בדר"כ מדובר על מספר חודשים בודדים

ב.
    לעניין החלק השני של שאלתך - תהי זכאית לפדיון זכויותיך ממועד תשלום דמי ההבראה האחרונים ועד לתום תקופת ההודעה המוקדמת במידה והיא תינתן לך בפועל (עבודה בפועל ולא כשווה כסף)

ג.
    פיצויי פיטורים צריכים להשתלם תוך 15 יום מתום יחסי העובד - מעביד, קרי תום ההודעה המוקדמת

חיה לזר נוטקין, עו"ד
    www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה שאלה זה קשור

רונית
    17/06/2008

הי
    נראה לי שהתבלבלת - נתת לי תשובה לשאלה שלא שאלתי
    שלתי בסה"כ כמה חודשים והאם חודשיים זה מספיק כדי להתחיל עבודה חדשה לאחר ההתפטרות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו