מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות אחרי חל"תנועה16/06/2008
שלום.
אני עבדתי בתור קופאית בסופר. בסוף פברואר יצאתי לחופשת לידה מוקדמת. שבועיים לפני סוף החופשה הגשתי בקשה לחל"ת וכרגע אני בחל"ת עד סוףנובמבר ז"א 6 חודשים.
יש לי כמה שאלות:
1. אם לקראת סוף חל"ת אני מתפטרת, אני אקבל פיצויים כמפוטרת?
2. יכול להיות שהסניף שעבדתי בו יסגר. מה הזכאויות שלי במקרה כזה ואיך אליי לפעול? לרשת יש עוד סניפים בי-ם (אני גרה בביתר עלית וזמן נסיעה מתחנה שלי עד הסניף בערך 40 דקות) והם יכולים להציע לי לעבוד במקום אחר. אבל אני לא מעוניינת בכך בכלל
3. במכתב אישור חל"ת רשום שלפי הסכם קיבוצי תקופת חל"ת לא תכלל לתקופת ותק ולא בח-ן תשלום דמי פיצויים. האם זה חוקי?
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת ללא תשלום - חל"ת
עו&amp17/06/2008א.
תחילה יש לבחון מכח מה ניתן לך החל"ת. האם זהו חל"ת חוקי שהמעביד לא יכל לסרב לך קרי צברת מעל 24 חודשי עבודה או שמא החל"ת הינו מכח הסכמת המעביד
ב.
צריכים לראות בין כמה הילד. על פניו וממה שאני מבינה לילד ימלאו 6 חודשים בתום החופשה ומכאן וככל שהשלמת 12 חודשי עבודה * הרי שתוכלי להתפטר בדין מפוטרת ובתנאי כי תתני הודעה מוקדמת, בכתב ותצייני את סיבת ההתפטרות - לצורך טיפול בילד וכי ההתפטרות היא בדין מפוטרת
כל זה אמור להיעשות עוד לפני שימלאו לילד 9 חודשים, כולל תק' ההודעה המוקדמת
* בעניין זה שימי לב כי נעשה תיקון לחוק עבודת נשים ומיום 27/3/08 דורשים 12 חודשי עבודה כוותק כדי להיות זכאית לחל"ת מכח חוק וללא הסכמת המעביד לעומת 24 חודשי וותק שדרשו עד למועד התיקון הנ"ל
ג.
אני פחות מציעה לך הליכנס להרעה מוחשית בתנאים, שיתכן ובהחלט תהיה במקרה שלך מאחר ומקום העבודה ייסגר ותאלצי לנסוע מרחק וזמן רב וגם העלות תשתנה. שורה תחתונה ומאחר ויש לך עילה להתפטר בדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים מכח עילה "טובה יותר" בחוק אני בהחלט חושבת שיש לנצל את הזכות הנ"ל ולא להיכנס להרעה מוחשית בתנאים, אף כי יתכן שהשינוי מהווה רעה...
ד.
המעביד שלך טועה לעניין צבירת זכויות בתקופת החל"ת - חופשה ללא תשלום. במקרה של חישוב פיצויי פיטורים ועפ"י תקנות חישוב פיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים נקבע כי 14 יום מתוך תקופת החל"ת תבוא לצורך חישוב יצויי הפיטורים ולכן עליך להוסיף את הוותק הנ"ל בעת עריכת החישוב
בהצלחה ומזל טוב
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)