מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה והריוןרונית19/06/2008
שלום, אני עובדת כשנתיים בחברה גדולה(אני עובדת חברה כל השנתיים ולא עובדת קבלן). העבודה היא עבודה פרויקטלית כלומר, חודשיים עבודה חודש לשבת בבית עד למציאת פרויקט אחר וכך הלאה.... אני עובדת שעתית ולא עובדת גלובלית. אני גרה בדרום והעבודה בכל הארץ-כך שיש נסיעות רבות באוטובוסים. כיום אנ בחודש רביעי להריון ושאלתי היא: האם היותי עובדת שעתית יכול לפגוע בזכוית שלי כעובדת בהריון? האם העובדה שעבודתי היא לסירוגין-חודשיים עבודה חודש הפסקה... שלושה חודשים עבודה חודש הפסקה, מבטלת לי את הזכויות כעובדת בהריון? האם החברה יכולה לדרוש ממני לסוע מחוץ לעיר כל יום? אשמח לקבל תשובות לשאלותיי היות ואני רוצה לדווח למעסיקי על ההריון ולא לפחד. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת שעתית בהיריון
עו&amp26/06/2008א.
אחת מהזכויות שלך בתקופת ההיריון נקרא "שעות טיפת חלב" וזאת לצורך עריכת בדיקות כגון מי שפיר ויתר הבדיקות השגרתיות במהלך ההיריון.
כדי להיות זכאית לשעות אלה, שלא מנוקות משכרך אלא משולמות לך כשכר עבודה מלא כנגד הצגת אישור עליך לעבוד שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתך. דהיינו, אם נהוג אצלך לעבוד 5 ימים בשבוע עליך לעבוד 5 ימים בשובע. ואם נהוג 6 ימים ואת מועסקת רק 5 ימים - אזי לא תהי זכאית לזכות זו.
עוד חשוב לציין כי הזכאות היא לפי שעות עבודתך בפועל - לפחות 4 שעות ביום - תהי זכאית ל-40 שעות טיפלת חלב ואם את מועסקת עד 4 שעות ביום תהי זכאית ל-20 שעות טיפת חלב
ב.
ברור כי עליך להודיע למעביך על ההיריון כי פיטורים שייעשו מבלי שהמעביד ידע על ההיריון - תהיה לו טענה טובה כי אין קשר בין ההיריון לפיטורים
מצד שני, כדי שתחסי תחת חוק עבודת נשים יש צורך כי תשלימי לפחות 6 חודשי עבודה אצל המעביד הנוכחי או אותו מקום עבודה
ג.
לעניין זכאותך לדמי לידה, בבוא העת וכו' - יש לבחון אם עד למועד הלידה תצברי 10 מתוך 14 חודשי עבודה שקדמו ללידה או 15 חודשים מתוך 22 שקדמו ללידה. היה וכן - תהי זכאית לדמי לידה
ד.
לעניין סוג עבודתך -
על פניו את מציינת כי את נוהגת לנסוע לאיפה שרק שולחים אותך ולכן אם תדרשי לנסוע רק ברדיוס של 40 ק"מ, נניח, הרי שאת משנה את תנאי עבודתך באופן חד צדדי, כי זה לא היה מוסכם ומקובל עד כה
מה שכן ניתן יהיה לעלות טענה ביחס לעבודה בשעות נוספות וזאת מהחודש החמישי ואילך או כנגד המצאת אישור רפואי שיבהיר למעביד כי את מוגבלת בעבודה לכך וכך
והכי חשוב שיהיה בשעה טובה
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)