חופשת לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה מוקדמת
    אני
    22/06/2008

שלום
    ברצוני להקדים את חופשת הלידה בחודש ימים שאלתי אם אפשרי כבר בשלב זה להודיע לבוס שברצוני להתפטר לצורך טיפול בילד?ואם זה אפשרי האם אני אמורה להגיש לו מכתב התפטרות או שמספיק להודיע בע''פ?ותוך כמה זמן אמור הבוס לשלם לי פיצויי פיטורין מרגע הודעתי?ושאלה נוספת האם במידה ואני אכן מקדימה את חופשת הלידה אני אמורה לקבל אישור מהרופא המטפל שלי ולהעביר אותו לביטוח לאומי?תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• יציאה לחופשת לידה מוקדמת - פיצול

עו&amp
    26/06/2008

א.
    כדי להתפטר בדין מפוטרת יהיה עליך להשלים לפחות 12 חודשי עבודה וכן ללדת. לא ניתן להתפטר לפני שקמה לך הזכות בגינה את מתפטרת, קרי לצורך טיפול בילד

ואם חלילה וחס אירע אסון ולא יהיה לך במי לטפל. בהחלט לא חוקי להתפטר טרם הלידה

ב.
    בלי קשה יהיה עליך לתת הודעה מוקדמת בכתב למעביד ולציין את סיבת ההתפטרות. לא תצטרכי להתייצב לעבודה בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת שכן במועד זה את בחופשת לידה...

ג.
    המעביד יצטרך לשלם לך את רכיב הפיצויים, ככל שתהי זכאית להם, תוך 15 יום מתום ההודעה המוקדמת. איחור של מעל 30 יום יכול לזכות אותך בפיצויי הלנת פיצויי פיטורים

ד.
    סעיף 6 לחוק עבודת נשים מסדיר את עניין היציאה לחופשת לידה מוקדמת / פיצולה טרם הלידה. נקבע כי ניתן לצאת לחופשת לידה מוקדמת עד 7 שבועות לפני מועד הלידה המשוער או אף פחות מ-7 שבועות, וזאת מתוך תקופת חופשת הלידה הכוללת בהנחה כי את זכאית ל-14 שבועות

כמובן שאת מחוייבת להודיע למעביד בראש ובכתב על רצונך לנצל זכות זו ולפצל את חופשת הלידה

והכי חשוב - שיהיה בשעה טוב

חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו