התפטרות לשם טיפול בתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לשם טיפול בתינוק
    shira
    30/06/2008

שלום רב, ברצוני לשאול: התפטרתי מעבודתי לאחר לידה לשם טיפול בתינוק. מעסיקי ביקש מכתב התפטרות שבו מצוין שסיבת ההתפטרות היא טיפול בתינוק. 1. האם מהרגע שהתפטרתי אני חייבת לשבת עם התינוק ולא להתחיל מקום עבודה חדש? 2. במקרה ואני מתחילה במקום עבודה חדש למעסיק הקודם ישכות לדרושד ממני את כספי הפיצויים? 3. כמה זמן צריך לשבת בבית עם התינוק כדי שלמעסיק הקודם לא תהינה טענות ו/או תביעות כלשהן? אם בכלל?? תודה מראש לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לשם טיפול בתינוק

הוספת תגובה

• התפטרותץ לשם טיפול בתינוק

עו"ד ערן לאופמן
    04/07/2008

שירה שלום
    ההתפטרות לשם טיפול בתינוק הינה חריג לדיני הפיטורין לפיהם עובד שמתפטר אינו זכאי לפיצויים
    בניגוד לעובד שמפוטר . זו זכות מכח חוק עבודת נשים לשם הטיפול בלבד
    אין החוק קובע מהי תקופת מינימום לישיבה בבית וטיפול בתינוק וכל מקרה נבחן על פי נסיבותיו.
    אם תתחילי מקום עבדוה חדשמייד זכאי המעביד [לא בטוח כי יעשה זאת] לתבוע ממך חזרה את הפיצויים בנימוק כי הוצאת אותם ממנו בתחבולה..!
    קשה לקבוע פרק זמן ממנו מותר לעשות כן שכן באנלוגיה השאלה הינה עד כמה מותר לתחמן ולא להתפס ...??? אני סבור [דעתי האישית בלבד] כי לאחר כמה חודשים טובים ולאחר שהנולד כבר עובר למסגרות של מעון/גן ניתן לחזור לעבודה ללא חשש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו