אחרי חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי חל"ת
    שירלי
    02/07/2008

שלום רב, יש לי מס' שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהם, המעסיק שלי מפטר אותי כאשר ישלם לי לפי החוק 30 יום הודעה מראש + 60 ימי עבודה, איך מחשבים את שלושת המשכורות לפי נטו או ברוטו? והאם ה-90 ימי עבודה נחשבים כ-3 משכורות באמת או כחישוב של 90 ימים? במשכורות רגילה יש כ-23 ימי עבודה לא? ואיך מחשבים את הפיצויים לפי נטו או ברוטו? ידוע לי כי את הפיצויים משלמים לפי משכורת אחרונה אך המשכורת האחרונה שלי היתה יותר נמוכה כיוון שילדתי באמצע החודש, איך יחשבו לי? בנוסף הבנתי שנכנס חוק מה-1.1.08 לשלם פנסיה (מעולם לא קיבלתי ואני עבדתי אצלם 3 שנים) איך לדרוש וכמה אמורים לשלם לי? האם אמורים להוסיף לי את זה כתשלום נוסף לפיצויים בגמר חשבון? ודבר אחרון אצלנו בחברה משלמים הבראה באוגוסט, החל"ד שלי הסתיים בתחילת יוני, האם אני זכאית לתשלום הבראה? לגבי ימי חופש: האם בחל"ד+חל"ת מגיע לי ימי חופש? כשיצאתי לחל"ד הייתי במינוס של של 12 ימי חופשה איך ינכו לי את זה? אשמח מאוד, מאוד על קבלת מענה לשאלותיי. בתודה מראש וסליחה על כמות השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי חל"ת

הוספת תגובה

• אחרי חל"ת

עו"ד ערן לאופמן
    04/07/2008

לשירלי שלום
    השאלה יותר חשבונאית ופחות משפטית אך אנס להשיב עליה כמיטב יכולתי. אני מציע להתייעץ גם עם רואה חשבון /חשב שכר למען הסדר הטוב.
    היקף ההודעה המוןקדמת מחושב לפי השכר הרגיל [ברוטו] למעט תוספות שמותנות בביצוע עבודה כגון רכב לפי ק"מ , עמלה לפי ביצועים וכיוב'. תוספת 60 הימים הינה הסכמית ולא מחויבת מכח דין כללי . תלוי מה הוסכם בינלך למעבידך ועל פי סיכום זה ישולם לך.
    משכורת רגילה אינה מושפעת ממספר ימי העבודה בחודש בשונה משכר עבודה [יומי שעתי או אחר]
    ירידה במשכורת בשל לידה לא תפחית מחישוב הפיצויים ויראו לצורך חישוב את שכרך הרגיל לצרכי פיצויים כזה ששרר בחודשים שלפני הלידה.
    לגבי הפנסיה יש הוראות הסכם קיבוצי שקבע את השיעורים שאת צריכה להפריש משכרך ואת אלו שמעבידך צריך להפריש עבורך לקרן הפנסיה . ניתן לתבוע את השיעורים שלא הופרשו בעבורך בתום העבודה .
    באשר לדמי הבראה וחופשה אלו בד"כ אינם מחושבים ואינם משולמים בחופשה ללא תשלום [כשמה כן היא] . יש מעבידים שכן עושים זאת וולנטרית.
    מינוס של ימי חופשה ניתן לניכוי מכל תשלום בסיום העבודה .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו