שמירת הריון - או ימי מחלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון - או ימי מחלה?
    נתי
    07/07/2008

שלום, אני בשבוע 31 ומשבוע הבא אהיה בשמירת הריון ע"פי המלצת הרופא שלי. שאלתי - הבנתי שבשמירה לא מקבלים את כל סכום השכר (שכרי כ- 11000 ש"ח ברוטו), נותרו לי כ-20 ימי מחלה , האם כדאי קודם כל לנצל את ימי המחלה - וכך אקבל את מלוא השכר עבור החודש הראשון של השמירה ואת השמירה לנצל לחודש שאחרי וכך ההכנסה בסך הכל תיהיה קרובה יותר להיום? מה ההפרש בשכר ? כמה אני אמורה לקבל על חודש שמירה ? מה יהיה ההפרש משכרי הנוכחי? תודה רבה על התשובה! נתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון - או ימי מחלה?

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו"ד אסף אוסלקה
    07/07/2008

חוק עבודת נשים קובע כי עובדת יכולה להיעדר מהעבודה אם אישר רופא בכתב כי מצבה לרגל ההיריון מחייב זאת. במקביל קובע היום חוק הביטוח הלאומי כי עובדת שצברה תקופת האכשרה המתבקשת על פי אותו חוק תהיה זכאית לגמלת שמירת היריון בשל היעדרות הנובעת ממצבה הרפואי בשל ההיריון, אם נעדרה מעבודתה לפחות 30 ימים רצופים. כמו כן החוק קובע כי במידה והעובדת אינה זכאית לגמלה מכוח חוק הביטוח הלאומי או לתשלום כלשהו מכוח הסכם עבודה, ימי היעדרות מכוח אותו סעיף יהיו כדין היעדרות מפאת מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והבהרה

נתי
    08/07/2008

את החוק אני הבנתי, שאלתי היא מאחר ואני נאלצת להיכנס לשמירה בהמלצת ובאישור הרופא , הבנתי שבשמירה לא אקבל את מלוא שכרי (כ- 11000 ש"ח), אני יכולה להשתמש בחלק מהזמן לפחות בימי המחלה שנותרו לי.\ רציתי לדעת כמה אקבל אם אהיה בשמירה? כדי לחשוב אם כדאי לנצל אולי קודם את ימי המחלה. בכל מקרה ישארו לי למעלה מ- 30 יום עד הלידה - שזה התנאי לשמירה. חשוב לי לדעת מה הפער בשכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום גימלה

עו"ד אסף אוסלקה
    09/07/2008

גובה גמלה לשמירת הריון הוא 100% משכרך , המחושב עפ"י ממוצע הכנסתך בשלושת החודשים שקדמו לשמירת ההריון , ולא יותר מהשכר הממוצע במשק. שכרך גבוה מן השכר ההמוצע במשק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו