העדר חוזה וקיצור שעות עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדר חוזה וקיצור שעות עבודה
    דקלה
    13/07/2008

היי, אני עובדת בסוכנות ביטוח כ9 חודשים ונכנסתי לחודש שביעי. לפני כן עבדתי כ4 שנים בחברה מאוד גדולה ועזבתי לטובת העבודה הזו כיוון שאין ה משמרות ובראיון העבודה המנהל הבטיח לי שאין עובדים בימי שישי בכל אופן הוא לא עשה לי או החתים אותי על שום חוזה עבודה וכמובן שאחרי שהתפטרתי ממקום עבודתי הקודם והתחלתי לעבוד כאן הוא "שכח" שאמר לי על ימי שישי ועד עכשיו אני עובדת בכל יום שישי לאחרונה ממש קשה לי להגיע לעבוד בשישי במיוחד שזה רק בשביל 3 שעות והנסיעה שלי היא כשעה (אני גרה רחוק) הבוס שלי לא מוכן לוותר אפילו כשהצעתי שיפחית לי בשכר. השאלה שלי האם ניתן לעשות משהו בנדון כיוון שמעולם לא חתמתי על שום הסכם/חוזה עבודה ולאחרונה גיליתי כי זה מחוייב בחוק? שעות העבודה שלי הם 8:30-16:30 כל יום ובשישי 8:30-11:30. האם אפשר לבקש אישור רפואי כזה? או אפילו לעבוד שישי לסרוגין? אני רוצה לציין גם שאני מוחזקת כאן סתם כיוון שמאז שהבוס גילה שאני בהריון הוא לא רוצה ללמד אותי שום דבר חדש בטענה שלא משתלם לו כי עד שאני אלמד אני יהיה בחופשת לידה.... אודה לתשובה במהרה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעות עבודה

עו"ד אסף אוסלקה
    14/07/2008

התשובה לשאלתך סבוכה

מהמידע שהעברת אני מבין שבפועל הסכמת לעבוד בימי ו' ויכול שהמעביד יטען כי על כך גם הוסכם מראש .

כמו כן אין כל סעד שבית הדין יכול להעניק לך כגון להכריח מעביד לא לחייבך לעבוד ביום ו'

אשר לאישור רפואי אם אכן יינתן אישור שכזה מעבידך חייב לקיימו.

ללא קשר מעבידך אכן מחוייב ליתן לך אישור על תנאי העסקתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ועוד שאלה קטנה....

דקלה
    15/07/2008

תודה רבה על התשובה!!! אתמול הייתי אצל רופא הנשים שנתן לי מכתב למעסיק על המלצה לקיצור שעות העבודה ל6 שעות ביום. האם המנהל שלי מחוייב לקבל את ההמלצה מהרופא? במידה וכן האם הוא מורשה להפחית בשכרי עקב צמצום השעות? חוץ מזה עקב העדר חוזה עבודה ביניינו האם המנהל שלי יכול לשנות ולהוסיף לי שעות עבודה כרצונו או לשנות לי את השכר? ושוב המון תודה על היחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רפואי

עו"ד אסף אוסלקה
    15/07/2008

האישור הרפואי אכן מחייב את המעביד, באשר לפגיעה שכרך , האם את מקבלת שכר שעתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

דקלה
    16/07/2008

כן אני מקבלת שכר לפי שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכר

עו"ד אסף אוסלקה
    16/07/2008

אסור ששכרך יפגע כתוצאה מהריונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו