הפרשה לפנסיה בשמירה וחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשה לפנסיה בשמירה וחופשת לידה
    לו
    14/07/2008

שלום רב! התפתרתי מעבודתי למטרת טיפול בילד לאחר חופשת לידה ולפניה 3 חודשים של שמירת הריון (בבי"ח). הפיצויים שולמו לי אך לא כללו בתוכם את חצי שנה של שמירה וחופשת לידה שכן צוין במסמכי "גמר חשבון" כי החברה אינה מעסיקה אותי מתחילת שמירת הריון! כאשר בפועל התפתרתי חצי שנה אחרי. עיינתי בחוק עבודת נשים ולפי מה שהבנתי מסעיף 7א' (האם אני צודקת?): אם במהלך שמירת הריון וחופשת לידה לא הפרשתי כסף לקרן הפנסיה אז גם המעסיק שלי לא היה חייב להפריש את חלקו לקרן פנסיה ופיצויים? ואם כן אם אני אפריש את הכסף עכשיו האם זה יחייב אותו להפריש את חלקו? (כרגע עברו 6 חודשים מהלידה) תודה רבה לו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגתם עלי!!! בקשה תענו!

לו
    15/07/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה

עו"ד אסף אוסלקה
    16/07/2008

לענין קביעת סכום הפיצויים התקופה שבה היית בשמירה וחופשת לידה נצברת לפיצויים באופן מלא , בהנחה שהיית זכאית לדמי לידה.

באשר לתגמולים רק אם את הפרשת אז גם המעביד היה חייב להפריש בתקופה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו