פיטורין במהלך חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין במהלך חופשת לידה
    אפרת
    17/07/2008

שלום, במהלך החל"ת (מזה כחודשיים) המעסיק שלי יצר עמי קשר ואמר לי שבכוונתו לפטר אותי. הוא הציע לשלם לי עבור חודשיים בהם לא אדרש להגיע למקום העבודה. הסכמתי להצעתו ואני לא רוצה לחזור למקום העבודה הזה. לאחר שהעליתי את נושא דמי ההודעה המוקדמת ובקשתי שיוציא מכתב פיטורין אחרי חודש ולא חודשיים (כדי שהחודש השני ייחשב כהודעה מוקדמת) הוא הבין שעשה מהלך לא חוקי וחזר בו. כעת הוא מציע לי להתפטר ולשלם לי דמי הודעה מוקדמת + פיצויים או שאחזור למקום העבודה כאשר לא ברור לאיזה תפקיד אחזור ומה יעלה בגורלי בתום החודשיים.... הסמנטיקה של פיטורין או התפטרות חשובה לי מכיוון שמעבר לתשלום של חודשיים +30 יום הודעה מוקדמת סמכתי על האפשרות של דמי אבטלה כרשת ביטחון במידה ולא אמצא עבודה. במקרה בו אני מתפטרת ישנה "תקופת צינון" האם ישנה דרך לחייב אותו לעמוד בהצעתו המקורית? במידה ואני מתפטרת - מאיזה תאריך אני זכאית לחתום אבטלה? מיום ההודעה על ההתפטרות או רק מתום תקופת ההודעה המוקדמת? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין במהלך חופשת לידה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו"ד אסף אוסלקה
    17/07/2008

מי שמתפטר אינו זכאי לדמי אבטלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המעסיק יכול לחזור בו מפיטורין?

אפרת
    18/07/2008

תודה על התגובה המהירה! מה שחשוב לי לדעת האם המעסיק יכול לחזור בו מהפיטורין (שנעשו בע"פ בשיחה שרק שנינו נכחנו בה) או שהוא מחוייב למהלך שעשה ואני למעשה מפוטרת. האם אני יכולה במהלך 60 היום שלאחר חופשת הלידה להגיע איתו להסדר שיפטר אותי, ישלם עבור 60 היום ואני מסירה תביעה לגבי כספים נוספים, קרי דמי ההודעה המוקדמת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם פשרה

עו"ד אסף אוסלקה
    20/07/2008

ניתן להגיע להסכם פשרה , כל עוד דבר לא נעשה בכפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו