פיטורין לאחר חל"ת-דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חל"ת-דחוף!!
    מירה
    30/07/2008

עד ללידת בני במרץ עבדתי בעבודת משמרות,6 שעות משמרת.במאי הודעתי כי ברצוני להאריך את החופשה עד לספטמבר.שוחחתי היום עם מנהלת משאבי אנוש והיא אמרה לי כי המשרה היחידה שיש לה להציע הוא בהיקף של 7 שעות עם שכר נמוך יותר.זאת כיון שהתפקיד הקודם שלי כבר לא קיים בחברה.היא אמרה שהאופציה הנוספת שעומדת לרשותי הוא להתפטר ולקבל פיצויים.כשביקשתי שיפטרו אותי היא סרבה בטענה שאסור לה לפטר אותי 60 יום מסוף החופשה שלי,כלומר מספטמבר, וכי ימי החל"ת לא נחשבים.מבחינתה העובדה שהיא מצאה אופציה אחרת בשבילי,גם אם זה יותר שעות ושכר נמוך יותר- הוא צודק ולכן כאילו אני ה"אשמה" בכך בגלל שאנ מסרבת לקחת את ההצעה שהוצעה לי. השאלות שלי:1.האם היא צודקת בכלל ולגבי אי חפיפת ה-60 יום עם החל"ת בפרט? 2.האם היקף גדול יותר של שעות ושכר נמוך יותר מהווה הרעת תנאים? 3.מה ביכולתי לעשות בכדי לקבל את ה-60 יום אשר לגביהם היא אומרת שאסור לפטר אותי בהם? 4.האם בכדי לקבל דמי אבטלה, ה-90 יום המתנה זהים בין אם אני מתפטרת ובין אם מפטרים אותי והאם ניתן להכליל את החל"ת בהם? תודה מראש, זה מאוד חשוב ודחוף לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה דילגו על השאלה שלי?

מירה
    01/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו"ד אסף אוסלקה
    03/08/2008

אכן אסור לפטר אותך 60 יום מיום החזרה מחופשת הלידה. כמו כן אסור לפגוע בתנאי העסקתך בתקופה זו . מהמידע שמסתרת עולה כי ישנה הרעת תנאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו