מספר שאלות בבקשה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות בבקשה....
    אני
    14/08/2008

אני בשבוע 35 להריון. בעוד כשבוע אני מתכוננת לצאת לחופשת לידה. א. האם עלי לגשת כעת לביטוח לאומי בכדי לסדר את עניין תשלום דמי הלידה בחופשת לידה מוקדמת? מה הפרוצדורות לעניין? ב. ברצוני להתפטר לאחר הלידה ממקום עבודתי ולעבור למשרה מאד מצומצמת (כ- 8 שעות הוראה בשבוע) על מנת לטפל בילדה. האם אני זכאית לפיצויים? נאמר לי כי יש אפשרות לקבל השלמת הכנסה במקום דמי אבטלה במקרה זה. האם זה נכון? מה עלי לעשות לשם כך? ממתי אני זכאית לכך? ג. במקום העבודה הנוכחי שלי ירד לי כל חודש סכום של 3000 ש"ח ובתמורה נשכר עבורי רכב. כך שהברוטו שלי הוא בעצם 3000 ש"ח יותר ממה שמצוין בתלוש המשכורת. נאמר לי כי עלי להחזיר את הרכב בתקופת חופשת הלידה. יחד עם זאת , הבנתי שלצורך דמי הלידה מחשב ביטוח לאומי את הסכום על פי 3 תלושי השכר האחרונים. יוצא שאני מפסידה 3000 ש"ח ברוטו לחודש כיוון שהתלוש לא משקף בצורה נכונה את השכר. מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם יש אפשרות מצד המעסיק ליידע את ביטוח לאומי בברוטו אחר ממה שכתוב בתלוש? אשמח לקבל תשובות , תודה רבה ויום נעים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות בבקשה....

הוספת תגובה

• ממש אשמח לתשובה... תודה.

אני
    14/08/2008

:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש לכם תשובה גם לחלק מהשאלות....

אני
    18/08/2008

זה ממש ממש יעזור לי. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא יודע? ממש אשמח ליעוץ..

אני
    19/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו