שמירת היריון + חל"ד + חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת היריון + חל"ד + חל"ת
    אמי
    18/08/2008

שלום, אני עובדת בחברה קרוב ל- 3 שנים ואני בהיריון עם תאומים בשבוע 30. קיבלתי אישור לשמירת היריון מהרופאה ואני מתכוונת לצאת לשמירה בתחילת ספטמבר (ותוך כדי שמירה סביר להניח שתהיה לידה), שאלתי: אני רוצה להודיע למעביד על יציאתי לשמירת היריון + חל"ד (17 שבועות לפי חוק למי שילדה תאומים) + חל"ת (קרוב ל- 8 חודשים שמגיעים לי לפי חוק אחרי עבודה של שנתיים אצל אותו מעביד). אני רוצה כבר מעכשיו להודיע לו על תאריך חזרתי לעבודה (אחרי כל החופשות הנ"ל), האם כדאי להודיע על כך בכתב?? או האם לצאת בינתיים לשמירת היריון ורק בחופשת הלידה להודיע על הארכה לחל"ת?? (אני לא בטוחה מה יותר כדאי לעשות, אני פשוט רוצה מעכשיו לתת הודעה בכתב ושלא אצטרך אח"כ להתקשר או להגיע למקום העבודה על מנת לתת הודעות!) שאלה שנייה: האם נכון שמתחילים לחשב את החל"ת מהשבוע השביעי לחל"ד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מועד הודעה

עו"ד אסף אוסלקה
    18/08/2008

אין דרישה להודיע עוד בתקופת העבודה. עליך להודיע לפני תום חופשת הלידה על הכוונה הלאריך החופשה , וזאת על מנת ליתן למעבידך אפשרות להיערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו