פיטורין במהלך חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין במהלך חופשת לידה
    ליאת
    19/08/2008

שלום. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה מזה כשלושה שבועות וברצוני להדיין עם הבוס שלי לגבי תנאי חזרתי לעבודה(שעות עבודה ושכר), במידה והוא יסרב לבקשתי אחליט להתפטר לטובת טיפול בילד , האם עצם הדיינותי עם המעסיק לגבי תנאי חזרתי לעבודה יכולים להוות עבורו עילה למנוע ממני לממש את התפטרותי לצורך טיפול בילד ולממש את זכויותיי לקבלת פיצויים? האם אני יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ע"מ לממש את זכאותי לפיצויים ולאחריה להיות מועסקת בתנאים אחרים? איך מחושבים הפיצויים?(אני עובדת כ12 שנה כשחלק מהתקופה עבדתי חצי משרה) מהו הנוסח המקובל לכתיבת מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד? מהי התקופה המקסימלית שהמעסיק מחוייב לשלם לי את פיצויי הפיטורין מיום הגשת המכתב? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין במהלך חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    20/08/2008

ליאת שלום,
    עקרונית, על המעסיק תחול חובת תשלום פיצויי הפיטורים באם תחליטי להתפטר לצורך טיפול בילד, גם אם תנהלי עימו מו"מ קודם לכן.
    תוכלי להיות מועסקת בהמשך בתנאים אחרים, אולם יש לבחון את העניין לעומקו, שאם לא תעמדי בתנאים על פי הפסיקה, יהיה רשאי המעסיק לדרוש ממך חזרה את כספי הפיצויים ששולמו.
    הפיצויים יחושבו באופן יחסי לכל חלקיות משרה בה עבדת.
    באם אינך מרגישה בטוחה, מומלץ טרם קבלת החלטות קריטיות אלו, לפנות לשיחת ייעוץ אצל עו"ד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו